FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: investitore razočarao američki BDP

Autor: scvi
NEW YORK, 26. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Investitore na Wall Streetu danas je razočarao podatak o američkom bruto domaćem proizvodu (BDP) za prvo tromjesečje, zbog čega su terminski indeksi izbrisali ranije dobitke.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je u plusu 2 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u minusu 5 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks je stagnirao te je bio u skladu s fer vrijednosti, matematičkom formulom kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Druga procjena američkog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za prvo tromjesečje pokazala je njegov rast po stopi od 1,8 posto, isto kao što je pokazala i prva procjena.

To je razočaralo investitore jer se procjenjivalo da će stopa rasta BDP-a iznositi 2,1 posto na godišnjoj razini.

Ujedno, razočarao je i podatak o broju nezaposlenih Amerikanaca u proteklome tjednu, koji je porastao za 10.000, na 424.000.

U nešto većem fokusu investitora mogla bi se naći dionica Microsofta, jer je utjecajni menadžer hedge fonda David Einhorn zatražio ostavku izvršnog direktora te najveće svjetske softverske kompanije Stevea Ballmera, ustvrdivši da je ostao u prošlosti.

Na europskim burzama indeksi osciliraju između pozitivnog i negativnog područja.

Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 0,42 posto, na 5.894 boda, dok je frankfurtski DAX u minusu 0,43 posto, na 7.139 bodova, a pariški CAC stagnira na 3.930 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙