FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade Vladimir Nazor za 2010.

Autor: mbur
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Odbor "Nagrade Vladimir Nazor" na čelu s akademikom Milanom Mogušem donio je odluke o dobitnicima "Nagrade Vladimir Nazor" za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2010. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

U području književnosti, "Nagradu Vladimir Nazor" za životno djelo dobio je Ivan Aralica, dok je godišnju Nagradu dobila Nada Gašić za roman "Voda, paučina".

U području glazbe, Nagradu za životno djelo dobio je Ruben Radica, a godišnju Ljerka Očić za diskografsko ostvarenje Hrvatska orguljska glazba.

U filmskoj umjetnosti, "Nagradu Vladimir Nazor" za životno djelo dobila je Božidarka Frait, dok je godišnju Nagradu dobio Danilo Šerbedžija za režiju dugometražnog igranog filma "Sedamdeset i dva dana".

U području likovne i primijenjene umjetnosti, Nagradu za životno djelo dobio je Šime Vulas, a godišnju Nagradu Ivan Faktor za izložbu "Prvi program" u Galeriji Klovićevi dvori 2010.

Nagradu za životno djelo u području kazališne umjetnosti dobio je Zlatko Vitez, dok je godišnju dobila Jagoda Kralj-Novak za ulogu Juliška u predstavi "Familija u prahu" Nine Mitrović.

U području arhitekture i urbanizma, "Nagradu Vladimir Nazor" za životno djelo dobio je Dinko Kovačić, dok je godišnju Nagradu dobio Nikola Bašić za Spomen obilježje poginulim vatrogascima na Kornatu.

Dodjela nagrada održat će se 19. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu, a nagrade će dodijeliti ministar kulture RH Jasen Mesić.

'Nagradu Vladimir Nazor' kao godišnju nagradu i nagradu za životno djelo dodjeljuje Republika Hrvatska. Nagradu dodjeljuje Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor' na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.

(Hina) xpp/xmb yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙