FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Utvrđeni dobitnici Nagrade grada Zagreba

Autor: tkol
ZAGREB, 17. svibnja 2011. (Hina) - Zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini prihvatili su danas zaključak o dodjeli nagrada grada Zagreba pojedincima i ustanovama za zasluge, uspjehe i ostvarenja u radu.

Nagrada se dodjeljuje posmrtno Vesni Andrijević-Matovac za predan rad u Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka dojke "Sve za nju", maestru Nikši Barezi za izvanrednu međunarodnu glazbenu karijeru i doprinos glazbenoj umjetnosti, ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba Gordani Buljan-Flander za rezultate na području psihosocijalne i zdravstvene zaštite te promicanju prava i interesa djece.

Nadalje, nagrađena će biti književnica Nada Gašić za romane "Mirna ulica, drvored" i "Voda, paučina" i redatelj Rajko Grlić za doprinos filmskoj umjetnosti i igrani film "Neka ostane među nama". Za dugogodišnje uspješno djelovanje i ostvarene odbojkaške rezultate te promidžbu tog športa u Zagrebu nagrađen će biti hrvatski akademski odbojkaški klub Mladost.

Nagrađen će biti za sveukupan znanstveni rad i doprinos književnoj znanosti književni teoretičar i povjesničar Zoran Kravar, a profesor Fakulteta strojarstva i brodogradnje Zoran Lulić dobit će nagradu za uspješno vođenje projekata panoramskih autobusa kojima je podignuta razina zagrebačke turističke ponude.

Za dugogodišnju znanstveno-istraživačku nastavnu i stručnu djelatnost nagradu će dobiti profesor Kineziološkog fakulteta Vladimir Medved, a Željko Metelko će ju dobiti za izvanredne znanstvene rezultate u području dijabetologije.

Košarkaški trener i legenda Nikola Plećaš dobit će nagradu za sveukupan športski i društveni rad, a vaterpolist Miro Poljak za doprinos razvoju športa te vaterpolske rezultate.

Nagrađen će biti i Treći program Hrvatskog radija za dugogodišnje sustavno promicanje najviših umjetničkih, znanstvenih, medijskih i kulturnih postignuća Zagreba i Hrvatske, Zagrebačka slavistička škola u povodu 40. obljetnice uspješna promicanja hrvatskog jezika, književnosti i kulture među inozemnim studentima te Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u povodu 150. obljetnice.

Istaknuti pravni stručnjak Juraj Hrženjak nagradu će dobiti za doprinos razvoju lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj, a Slavica Kanić-Detelić u znak zahvalnosti za humanost, suosjećajnost i društvenu odgovornost te donaciju životne ušteđevine od 50 tisuća eura za izgradnju dječjeg vrtića u Maloj Mlaki.

Nezavisni zastupnik Zvonko Maković zamjerio je što na popisu potencijalnih kandidata nije bilo nijedno ime kazališnih umjetnika iako je, smatra, kazalište lani imalo sjajne projekte.

Većinom glasova zastupnici su prihvatili izmjenu odluke o komunalnom redu, kojom se, među ostalim, utvrđuje izgled i veličina ploča za označivanje imena naselja, ulica i trgova te pločica s brojem zgrada, koje pravilnikom određuje gradonačelnik. SDP-ovac Jurica Meić je u raspravi istaknuo kako sumnja da netko provedbom te odluke "dosta dobro zarađuje" te izrazio nadu da to neće završiti kao "slučaj nadstrešnica" u gradu.

Izmjenama odluke o komunalnom redu, među ostalim, kažnjivo je njihovo postavljanje bez rješenja ili suprotno rješenju gradskog upravnog tijela.

Prihvaćanje izmjena i dopuna odluka o nerazvrstanim cestama jednoglasno je odgođeno dok se ne donese novi zakon o cestama.

(Hina) xdm/xkt ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙