FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT obilježio 85. obljetnicu HR-a i 55. HTV-a

Autor: dmak
ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - U povodu Dana Hrvatske radiotelevizije i obilježavanja 85. obljetnice Hrvatskog radija i 55. obljetnice Hrvatske televizije istaknutim pojedinicima na prigodnoj svečanosti u Domu HRT-a uručene su godišnje nagrade HRT-a i nagrade za životno djelo "Ivan Šibl".

Godišnju nagradu za posebna zalaganja i realizaciju projekata HRT-a od posebnoga poslovnog i programskog interesa u protekloj godini dobilo je 12 djelatnika HRT-a.

Za osobit doprinos radijskom programu, za unaprjeđenje tehničkih uvjeta, kakvoće i izvedbe programa godišnju su nagradu dobili urednica i voditeljica u redakciji unutarnje politike informativnog programa HR-a Miruna Kastratović, glavna tajnica HR-a Iva Mladina i voditelj odsjeka terenske tehnike Božidar Rožman koji je zahvalio u ime nagrađenih.

Za osobit doprinos i unaprjeđenje tv programa, tehničkih uvjeta, kakvoće i izvedbe programa godišnju nagradu HTV-a dobili su montažer i redatelj Damir Čučić, novinar urednik osječkog TV studija Hrvoje Đurašin, montažerka Davorka Feller, urednica u zabavnom programu Vesna Karuza-Podgorelec, snimatelj Karmelo Kursar te urednik koordinator u informativnom programu Josip Šarić.

Za osobit doprinos glazbenom stvaralaštvu u produkciji HRT-a godišnju nagradu dobila je djelatnica Glazbene proizvodnje HRT-a iz Simfonijskog orkestra HRT-a Ida Djurić.

Prije toga su privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac i urednik u informativnom programu HTV-a Oliver Dražić kod spomen-ploče djelatnicima poginulima u Domovinskom ratu u Domu HRT-a položili vijenac, zapalili svijeće i odali počast te se prigodnim riječima prisjetili Siniše Glavaševića, Branimira Polovine, Željka Ružičića, Gordana Lederera, Đure Podboja, Žarka Kaića i Nikole Stojanca.

Nagrade za životno djelo "Ivan Šibl" bit će večeras na svečanosti u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) dodijeljene posmrtno novinaru i uredniku HTV-a Jošku Martinoviću te novinaru i uredniku Hrvatskog radija Domagoju Veršiću.

(Hina) xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙