FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Čovićeva obrana zatražila obustavu postupka

Autor: zkre
MOSTAR, 23. svibnja 2011. (Hina) - Nakon svjedočenja bivšeg generalnog direktora HT Mostara Stipe Prlića, kojega je državno odvjetništvo Hercegovačko-neretvanske županije ocijenilo ključnim svjedokom protiv predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i šest bivših dužnosnika za privatizaciju mostarske tvrtke mobilne telefonije Eroneta, predstavnici obrane u ponedjeljak su zatražili obustavu postupka.

"Stipe Prlić, koji je sadašnji savjetnik, a nekadašnji zamjenik predsjednika uprave HPT Mostara ni u jednome dijelu iskaza nije otežao položaj obrane... očekujem da će tužitelj odustati od daljeg kaznenog procesa", rekao je u izjavi za novinare Čovićev odvjetnik Davor Martinović.

Prema njegovim riječima, Prlić tijekom svjedočenja nije ukazao na bilo čiju odgovornost. Martinović je dodao da bi se proces mogao okončati tijekom lipnja.

U ponedjeljak su pred županijskim sudom u Mostaru svjedočili i bivši direktor naftaške tvrtke Croherca Marinko Planinić, direktor građevinske tvrtke Alpina commerca Veselko Vukoja te Hercegovina osiguranja Miroslav Rupčić koji su istaknuli da u prijenosu udjela u Eronetu od 51 posto u vlasništvo ovih tvrtki nisu ostvarili nikakvu dobit kao niti sedmero optuženih.

Optužnica tereti direktora tadašnjeg HPT-a Mostar Marinka Gilju, Dragana Čovića koji je 2000. godine kao dopredsjednik Vlade Federacije BiH bio predsjednik upravnog odbora HPT-a Mostar, kao i članove Vladimira Šoljića, Slavicu Josipović, Nevena Đukića, Matana Žarića i Ivana Baćka da su nezakonito prenijeli udjele od 51 posto u tadašnjoj tvrtki mobilne telefonije Eronet trima privatnim tvrtkama. Vrhovni sud Federacije BiH kasnije je poništio tu privatizaciju i vratio udjele u vlasništvo Federacije BiH.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙