FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krojf uhićen u Čapljini

Autor: zkre
MOSTAR, 19. svibnja 2011. (Hina) - Pripadnici specijalne policije Hercegovačko-neretvanske županije uhitili su u četvrtak u Čapljini Miljenka Žaju Krojfa, za kojim su hrvatske vlasti raspisale međunarodnu tjeralicu, potvrdilo je ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ-a u Mostaru.

Kako je izjavio načelnik odjela kriminalističke policije i glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak, Krojf je u jutarnjim satima uhićen na temelju naloga državnog odvjetništva BiH u okviru istrage koju provodi ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske u suradnji s vlastima Republike Hrvatske.

Prema njegovim riječima, pripadnici policije izveli su uhićenje na području Čapljine, a u istragu je uključen i MUP Županije zapadnohercegovačke.

Krojf se u vrijeme vođenja sudskog postupka u Hrvatskoj sklonio u BiH. Od tada je jedno vrijeme živio na području Posušja, Čapljine i Mostara.

Miljenko Žaja Krojf pravomoćno je u Hrvatskoj osuđen na tri godine zatvora zbog iznude, odnosno organiziranja krađe dvaju automobila 1997. godine, koji su potom uz naknadu vraćeni vlasnicima.

Ta se presuda međutim ne može izvršiti u BiH, jer se sporazum o izvršenju kaznenih sankcija između BiH i Republike Hrvatske odnosi samo na pravomoćne presude u kojima je optuženik bio na suđenju, a Krojfu je suđenje okončano u odsutnosti.

Za Krojfom je na snazi i tjeralica zagrebačkog županijskog suda zbog pokušaja ubojstva iz 1991.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙