FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović: HDZ BiH prerasti će u pokret

Autor: zkre
MOSTAR, 13. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je uoči stranačkog sabora koji se u petak održava u Mostaru da će njegova stranka zajedno s Hrvatskim narodnim saborom prerasti iz stranke u pokret, kako bi se ispravila nepravda prema Hrvatima zbog nesudjelovanja u vlasti u Federaciji i središnjoj Bosni.

Čović je, opisujući aktualne političke prilike u BiH, ocijenio da nesudjelovanje Hrvata u vlasti destabilizira i Bosnu i Hercegovinu i njezino okružje.

"BiH je snažno destabilizirana izbacivanjem Hrvata iz vlasti u Federaciji BiH, a osobito u središnjoj Bosni. To je strašna poruka koja prijeti nestabilnosti i u cijeloj regiji", rekao je Čović novinarima uoči sabora stranke na koj se bira novo vodstvo stranke.

Očekuje se da će HDZ BiH donijeti i deklaraciju o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, kojom stranka nastoji upozoriti na nejednakopravan položaj najmalobrojnijeg naroda u toj zemlji.

"Stabilnost BiH može se ostvariti samo jednakopravnošću Hrvata s druga dva naroda. Zbog toga ćemo ponovno dobiti obilježja pokreta unutar hrvatskog naroda", dodao je Čović.

Na Saboru HDZ-a BiH u Mostaru nazočno je 632 izaslanika te stranke. Bira se novo stranačko vodstvo, a jedini kandidat za predsjednika je Dragan Čović koji je stranku vodio u dva mandata.

Izaslanik predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor na Saboru HDZ-a BiH u Mostaru je glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙