FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 22. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

U četvrtoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske vaterpolisti dubrovačkog Juga CO pobijedili su na plivalištu Kantrida riječko Primorje Erste banku nakon produžetka s 9:8 (0:2, 4:0, 2:0, 1:5 - 2:1) i time ostvarili treću pobjedu kojom su obranili naslov prvaka Hrvatske kojeg su do sada osvojili devet puta. Vaterpolisti Juga su pobjedom obranili naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske, te izborili direktan ulazak u Ligu prvaka. To je i jedini naslov koji su Dubrovčani ove godine osvojili, a u svojoj dugoj i bogatoj povijesti osam puta su osvojili naslov prvaka Hrvatske a s ovim naslovom u svojim vitrinama sada imaju čak 31. trofej državnih prvaka. Utakmica je bila puna preokreta, Riječani su prvu četvrtinu dobili s 2:0, da bi Jug nakon tri četvrtine vodio s ogromnih 7:3. Domaćini su ipak uspjeli velikom serijom, kao i u drugoj utakmici, dostići Jug i izboriti produžetak, u kojem je s dva pogotka Paulo Obradović donio Dubrovčanima trofej. Uz Obradovića, junak Juga bio je i vratar Vićan s 11 obrana, dok je Riječanima nedostajao ozlijeđeni Krapić.

PARIZ/ZAGREB

Nakon Marina Čilića,prvoga dana Roland Garrosa, drugoga Grand Slam turnira sezone koji je danas počeo u Parizu, ispao je i Ivan Dodig koji je u četiri seta poražen od Španjolca Perea Ribe s 6:3, 3:6, 7:6 (6), 6:4. Bio je to prvi međusodbni dvoboj Dodiga i 65. igrača svijeta Ribe, koji je prektički odlučen u završnici trećeg seta. Dodig je napravio "break" kod 6:5 i servirao je za vodstvo za 2:1 u setovima, no nije uspio sačuvati svoj početni udarac. U "tie-breaku" je Španjolac poveo s 4:1 i 6:4, Međugorac spasio dvije set-lopte, ali i potom izgubio dva poena i set. U prvom setu Riba je napravio obrat već kod prvoga Dodigova servisa, u drugom je Međugorac uzvratio kod 5:3, a u četvrtom je sve bilo riješeno kada je Riba poveo s 4:2. Dodig je meč završio s 45 neprisiljenih pogreški, osam više od protivnika, a od devet lopti za obrat je iskoristio samo dvije. Ranije je i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u 1. kolu također od Španjolca Rubena Ramireza Hidalga sa 6:7 (5), 4:6, 4:6. Tijekom susreta koji je trajao 2 sata i 53 minuta Čilić nije uspio naći protuigru za upornog 33. godišnjeg Španjolca, koji je 99. igrač na ATP listi, i koji je odigrao najbolji meč sezone. S druge strane 20. igrač svijeta i 19. nositelj u Parizu Marin Čilić nije imao svoj dan i uz tek 55 postotnu realizaciju prvog servisa i čak 66 neprisiljenih pogrešaka nije mogao očekivati niša više od poraza. Tračak nade za našeg najboljeg tenisača pojavio se u trećem setu kojeg je gubio sa 0:4 u gemovima, ali i uspio doći na 4:5, i na Hildagov servis poveo sa 30:0. Međutim, umjesto izjednačenja na 5:5 uporni Španjolac koristi prvu meč loptu i dobiva treći set sa 6:4. Od naših igrača u 1. kolu još igraju Ivo Karlović s Argentincem Juanom Martinom del Potrom, Ivan Ljubičić protiv Indijca Somdeva Devvarmana i Antonio Veić protiv Urugvajca Pabla Cuevesa, dok je Mirjana Lučić u 1. kolu za protivnicu dobila Ruskinju Mariju Šarapovu, prošlotjednu pobjednicu Rima i jednu od glavnih favoritkinja za naslov u Parizu.

PULA

Na 14. otvoreno prvenstvo Hrvatske u atletici za osobe s invaliditetom, koje je ovog vikenda održano u Puli, naši paraolimpijci su ispunili ili potvrdili čak 20 normi za nastup na Paraolimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Ipak, prva imena dvodnevnog prvenstva, koje je održano na stadionu Veruda uz sudjelovanje 147 atletičarki i atletičara iz 7 zemalja i 14 hrvatskih klubova, bili su slovenski paraolimpijci Joža Flere i Tatjana Majcen Ljubić koji su postavili nove svjetske rekorde u svojim kategorijama tjelesnih oštećenja. Tako je Flere u kategoriji športaša s tetraplegijom bacio disk na daljinu od 11,23 metra i popravio vlastiti svjetski rekord, a to je isto u bacanju kugle kod paraplegije s hicem od 6,48 metara napravila njegova kolegica Majcen-Ljubić.Od hrvatskih predstavnika odličan rezultat u bacanju kugle od 14,01 postigao je Boro Rađenović iz Zagreba, a njegov hitac bio je samo 23 cm kraći od svjetskog rekorda. Naš dosadašnji paraolimpijac u konjičkom športu Slaven Hudina iz Bjelovara ispunio je čak dvije A norme za nastup u Londonu u bacanju diska i čunja u kategoriji celebralna paraliza.

"Ovo prvenstvo je pokazalo da imamo, uz odlične seniore, i skupinu od čak 35 darovitih juniora koji će vrlo skoro nastupiti na velikim seniorskim međunarodnim natjecanjima" izjavio je izbornik naše paraolimpijske atletske Branko Omazić.

BARCELONA

Svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u Red Bullu pobijedio je na Velikoj nagradi Španjolske petoj utrci sezone F1 na stazi Catalunya pokraj Barcelone. Vettel je slavio sa samo šest desetinki sekunde ispred dva vozača McLarena Lewisa Hamiltona i Jensona Buttona, a Nijemcu je to 14 pobjeda u karijeri. Pobjednik kvalifikacija Australac Mark Weber bio je četvrti, a domaća uzdanica Fernando Alonso u Ferrariu, koji je vodio prvih 18 krugova, peti. U ukupnom poretku Vettel ima 41 bod više od Hamiltona.

BEČ

Sturm iz Graza nadomak je naslovu prvaka Austrije, ali je pretposljednje kolo ostalo u sjeni velike sramote u gradskom derbiju Rapida i Austrije u Beču koji su domaći navijači prekinuli u 26. minuti provalivši u teren. Nakon što je gostujuća Austria povela s 2:0, pristalice Rapida su masovno provalili na teren, te bakljama gađali navijače gostiju. Više do 300 policajaca moralo se jako namučiti uvesti red, a sudac i igrači su pobjegli u svlačionicu. ta utakmica će sigurno biti registrirana 3:0 za Austriju, ali će naslov prvaka gotovo sigurno otići u Graz jer je Sturm slavio u gostima kod Wiener Neustadta s 2:1 pogotkom Muratovića iz penala tri minute prije kraja. Kolo prije kraja Sturm će imati dva boda prednosti ispred Austrije, te bi pobjedom kod kuće protiv Wackera osigurao titulu.

LONDON

Poslovično uzbudljivo zadnje kolo Engleske lige donijelo je i konačnu odluku o dva kluba koji odlaze u Drugu ligu, a to su Birmingham City i Blackpool. Uoči zadnjega kola, čak se šest klubova borilo za ispadanje, a najmanje šanse, što se pokazalo točnim imao je Blackpool, koji je gostovao kod prvaka Manchester Uniteda. Blackpool se u potrazi za pobjedom i spasom hrabro borio, čak je i vodio s 2:1, a nakraju izgubio s 4:2. Drugog putnika u Drugu ligu odlučio je napadač Tottenhama Rus Roman Pavljučenko koji je u sudačkoj nadoknadi pogodio za pobjedu od 2:1 protiv Birminghama, koji je u sezoni kada je senzacionalno osvojio Liga kup, i ispao. Pogodak Pavljučenka donio je spas Wolverhamptonu, koji je doma izgubio od Blackburna s 3:2 i do zadnje minute je praktički bio drugoligaš. Wigan se spasio pobjedom kod Stokea, a već ranije je ispao West Ham. Tottenham je pobjedom, u kojoj je Luka Modrić igrao cijelu utakmicu, a Niko Kranjčar od 84. minute, uspio sačuvati peto mjesto i ulazak u Europsku ligu, dok je Manchester City pobjedom kod Boltona (2:0) treći i izravno ulazi u Ligu prvaka. Liverpool je izgubio peto mjesto porazom kod Aston Ville, a Arsenal je odigrao samo 2:2 kod Fulhama, te će u kvalifikacije Lige prvaka.

Aston Villa 1 Stewart Downing 33

Liverpool 0

- - -

Tottenham Hotspur 2 Roman Pavljučenko 49,90+3

Birmingham City 1 Craig Gardner 79

- - -

Wolverhampton Wanderers 2 Jamie O'Hara 73, Stephen Hunt 87

Blackburn Rovers 3 Jason Roberts 22, Brett Emerton 38, David Hoilett 45+1

- - -

Stoke City 0

Wigan Athletic 1 Hugo Rodallega 78

- - -

Newcastle United 3 Steven Taylor 16, Peter Lovenkrands 39, Jonas Olsson 47ag

West Bromwich Albion 3 Somen Tchoyi 62,71,90

- - -

Manchester United 4 Park Ji-sung 21, Anderson 62, Ian Evatt 74ag, Michael Owen 81

Blackpool 2 Charlie Adam 40, Gary Taylor-Fletcher 57

Halftime: 1-1; Attendance: 75,400

- - -

Fulham 2 Steve Sidwell 26, Bobby Zamora 56

Arsenal 2 Robin van Persie 29, Theo Walcott 89

- - -

Everton 1 Jermaine Beckford 74

Chelsea 0

- - -

Bolton Wanderers 0

Manchester City 2 Joleon Lescott 43, Edin Džeko 62

- - -

West Ham United 0

Sunderland 3 Boudewijn Zenden 17, Stephane Sessegnon 51, Cristian Riveros 90+3

RIM

Španjolski bicilist Mikel Nieve (Euskaltel) pobijedio je na 15. etapi Gira vožene u dužini od 229 kilometara od Conegliana do Val di Fasse, a njegov sunarodnjak Alberto Contador je ostao vodeći. Nieve je na cilj došao s minutu i 41 sekundi prednosti ispred Talijana Stefana Garzellia, dok je Contador kao treći zaostao daljnih deset sekundi, pa je u ukupnom poretku i povećao svoju prednost ispred Talijana Michelea Scarponia na četiri minute. Od hrvatskih biciklista Vladimir Miholjević je bio 45. s 17.43 minuta zaostatka, a Robert Kišerlovski 56. s 23.56 minuta. U ukupnom poretku Miholjević je 33. s 44:08 minuta zaostatka za Contadorom, a Kišerlovski 47. (+1:06 sati).

RIM

Nogometaši Intera su pobjedom kod kuće nad Catanijom (3:1) u zadnjem, 38. kolu Talijanske lige, osigurali drugo mjesto i Ligu prvaka.

Rezultati:

Genoa 3 Floro Flores (6, 17), Palacio (45+1)

Cesena 2 Bogdani (49pen), Jiménez (86)

Inter 3 Pazzini (15, 48), Nagatomo (63)

Catania 1 Ledesma (66)

Bologna 0

Bari 4 Grandolfo (28, 46, 54), Huseklepp (78)

Cagliari 1 R. Feltscher (55-ag)

Parma 1 Božinov (35)

Palermo 1 Nocerino (14)

Chievo 3 Pellissier (41), Constant (67), Pulzetti (80)

Brescia 2 Eder (19), Accardi (87)

Fiorentina 2 Vargas (2), Cerci (75)

Navečer igraju AS Roma - Sampdoria, Udinese- AC Milan, Lecce - Lazio i Juventus - Napoli.

MOSKVA

Moskovski CSKA pobjednik je Ruskog kupa nakon što su u finalu pobijedili drugoligaša Alaniju Vladikavkaz s 2:1. Šesti kup za CSKA donio je Seydou Doumbia iz Obale Bjelokosti s dva pogotka, a Alanija se hrabro postavila i čak izjednačila preko Brazilca Danila Neca. Kao finalist Kupa, Alanija će sljedeće sezone igrati u Europskoj ligi.

PARIZ

Rezultati prvoga dana Grand Slam turnira Roland Garros u Parizu:

TENISAČICE

Simona Halep (Rum) - Ala Kudrjavceva (Rus) 6:2, 6:1;

Samantha Stosur (Aus/8) - Iveta Benešova (Češ) 6:2, 6:3;

Gisela Dulko (Arg) - Irina Falconi (USA) 6:3, 6:4;

Cvetana Pironkova (Bug/32) - Casey Dellacqua (Aus) 7:5, 6:3;

Alize Cornet (Fra) - Renata Voracova (Češ) 6:4, 6:2;

Rebecca Marino (Kan) - Katerina Bondarenko (Ukr) 6:3, 6:3;

Maria Jose Martinez (Špa) - Shahar Peer (Izr/19) 7:6 (4), 6:1;

Lucie Šafarova (Češ) - Kirsten Flipkens (Bel) 6:1, 6:1;

Jelena Janković (Srb/10) - Aljona Bondarenko (Ukr) 6:3, 6:1;

Vera Duševina (Rus) - Jelena Dokić (Aus) 4:6, 6:3, 6:2;

Polona Hercog (Slo) - Olivia Sanchez (Fra) 6:0, 6:1;

TENISAČI

Ruben Ramirez Hidalgo (Špa) - MARIN ČILIĆ (Hrv/19) 7:6 (5), 6:4, 6:4;

Kei Nišikori (Jap) - Lu Yen-Hsun (Tajv) 6:1, 6:3, 6:4;

David Ferrer (Špa/7) - Jarkko Nieminen (Fin) 6:3, 6:3, 6:1;

Sergej Stakhovskij (Ukr/31) - David Guez (Fra) 6:7 (7), 6:3, 6:3, 6:3;

Albert Montanes (Špa) - Marc Gicquel (Fra) 6:4, 6:4, 6:2.

David Ferrer (Špa/7) - Jarkko Nieminen (Fin) 6:3, 6:3, 6:1;

Stanislas Wawrinka (Švi/14) - Augustin Gensse (Fra) 4:6, 6:3, 6:4, 6:2;

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/17) - Jan Hajek (Češ) 6:3, 6:2, 6:2;

Pere Riba (Špa) - IVAN DODIG (Hrv) 6:3, 3:6, 7:6 (6), 6:4;

Maxime Teixeira (Fra) - Vincent Millot (Fra) 6:2, 5:7, 6:7 (4), 6:4,6:1;

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/30) - Robert Kendrick (USA) 6:1, 7:5, 4:6,6:3;

Blaž Kavčič (Slo) - Ernests Gulbis (Lat) 6:1, 6:4, 6:2

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙