FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 20. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 20. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 20. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama.

PAŠMAN - Predsjednik Republčike Ivo Josipović posjetit će otok Pašman gdje će se, među ostalim, susresti građanima na kavi (11,20 sati, restoran Sovinje, općina Tkon), te razgovarati čelnicima općina Pašman i Tkon (12,10 sati, vatrogasni dom, općina Tkon). Na kraju posjeta predsjednik Josipović obići će benediktinski samostan Ćokovac ( 15,45 sati, općina Tkon).

PETRINJA - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvorit će novi Centar za socijalnu skrb Petrinja (10 sati, Turkulinova 35). Nakon toga premijerka Kosor posjetit će tvornicu Gavrilović i sastati se s vlasnicima i članovima Uprave (10,45 sati, Gavrilovićev trg 1).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Zastupnici nastavljaju s radom raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izbornoj promidžbi. Izmjenama i dopunama tog zakona želi se osigurati dodatan i pojačan nadzor sredstava političkih stranaka i pojedinaca koji imaju ulogu u političkom životu, i to ne samo tijekom predizbornih kampanja. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar kulture Jasen Mesić uručit će nagrade "Ivo Horvat" za izvanredna dostignuća u području zaštite okoliša pojedincima i i pravnim osobama (10 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB - Predstavnici Udruge pravnika Vukovar 1991. održat će konferenciju za novinare ispred zgrade Veleposlanstva Republike Srbije nakon razgovora s veleposlanikom o kaznenoj prijavi koju je udruga podnijela prije tri godine zbog ratnih zločina nad vukovarskim braniteljima, ranjenicima i civilima u logorima na području Srbije te o postavljanju spomen ploče u logoru Stajićevo (11,30 sati, Pantovčak 245).

ZAGREB - U povodu posjeta pape Benedikta XVI. Matica hrvatska predstavit će knjigu "The International Scope od the National Language" autora Stjepana Krasića, koja je nastala kao plod 30-godišnjih istraživanja u vatikanskim arhivima. Sudjeluju Mladen Andrić, Ivana Burđelez, Stjepan Krasić i drugi (19 sati, Ulica Matice hrvatske 2).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙