FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 19. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 19. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 19. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

RIJEKA - Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetit će Rijeku i prošetati Korzom (13 sati). Zatim će nazočiti proslavi obilježavanja Dana Sveučilišta u Rijeci i svečanoj podjeli sveučilišnih priznanja (14 sati, Kampus Sveučilišta u Rijeci, Slavka Krautzeka bb) gdje je predviđeno obraćanje predsjednika. Potom će Josipović sudjelovati u akciji ozelenjavanja "Zeleni trg" i otkriti pločicu ispred stabla na Sveučilišnoj aveniji (16,45 sati).

ZAGREB - Sjednica Hrvatskog sabora. Saborski zastupnici s radom će nastaviti raspravom o Konačnom prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o radu koje se ponajviše odnose na institut radnog vremena. Izmjene se prije svega tiču rasporeda i preraspodjele radnog vremena, korištenja godišnjih odmora u slučaju promjene poslodavca, te pojašnjenja oko otkaza radnicima s profesionalnom nesposobnošću za rad. (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (14 sati, Trg Sv. Marka 2).

ZAGREB - Zajednički sastanak Odbora Hrvatskoga sabora s Izaslanstvom Senata Francuske Republike (u 10.30 sati u dvorani Janka Draškovića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Na zajedničkom sastanku sudjelovat će Neven Mimica, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije, Vesna Pusić, predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju EU, Marija Pejčinović Burić, predsjednica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH-EU i Milorad Pupovac, predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju. U francuskom Izaslanstvu su Jacques Blanc, senator, predsjednik Odbora za europske integracije i potpredsjednik Odbora za vanjske poslove, obranu i oružane snage, te Didier Boulaud, senator, potpredsjednik Odbora za vanjske poslove, obranu i oružane snage, te član Odbora za europske integracije.

ZAGREB - Ispred Hrvatskog sabora konferenciju za novinare održat će predstavnici koalicije udruga u kojoj su Zelena akcija, Transparency International Hrvatska, GONG, Pravo na grad i drugi, u povodu neprihvatljivih izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu koje Sabor namjerava usvojiti do kraja tjedna (12 sati).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu počinje suđenje u slučaju "Offside" u kojemu je 15 igrača i športskih djelatnika iz nogometnih klubova Croatia Sesvete, Varteks i Međimurje optuženo za namještanje utakmica i primanje mita. Suđenje pred vijećem sutkinje Gordane Mihele Grahovac počet će iznošenjem obrana sedmorice optuženih koji su priznali nedjelo, ali se s USKOK-om nisu nagodili oko visine kazne (9 sati, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo i Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje organiziraju tribinu "Autonomija Sveučilišta" (10 sati, Rektorat, Trg maršala Tita 14). Najavljeni govornici su prof. Neven Budak ispred Centra, ministar znanosti Radovan Fuchs, ravnatelj Uprave za visoko školstvo Vito Turšić i drugi.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙