FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za četvrtak, 12. svibnja

Autor: uand
ZAGREB, 12. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak 12. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primit će u službeni posjet norveškog kralja Haralda V i kraljicu Sonju od Norveške. Predsjednik Josipović odlikovat će kralja Haralda V veleredom kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, kraljicu Sonju od Norveške Veleredom kraljice Jelene s lentom i Danicom. Norveški kralj odlikovat će predsjednika Josipovića Velikim križom Kraljevskog norveškog reda Sv. Olafa dok će Tatjanu Josipović odlikovati Velikim križem Kraljevskog norveškog reda zasluga (10 sati, ceremonija svečanog dočeka, 11,20 sati izjave, Ured Predsjednika).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primit će norveškog kralja Haralda V (13.50 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primit će norveškog kralja Haralda V (14,30 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Norveški kralj Harald V i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sudjelovat će na prijemu u prigodi gospodarskog foruma Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske (15,50 sati, hotel Westin).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (12 sati, Banski dvori).

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Na predloženom dnevnom redu je Izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području

odgovornosti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za 2010. godinu te razno (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića).

OPATIJA - Ministar turizma Damir Bajs i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potpisat će Sporazum o sufinanciranju projekta "Sigurna turistička sezona". Sporazum se potpisuje u sklopu održavanja 6. Konferencije čelnika policije uoči turističke sezone 2011., koja se ove godine održava u Opatiji, od 11. do 13. svibnja (13 sati, hotel "4 opatijska cvijeta", kongresna dvorana Mimoza). Izjave za novinare predviđene su u 13,20 sati ispred hotela.

ZAGREB - Susret glavnih urednika hrvatskih medija s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije (HBK) đakovačko-osječkim nadbiskupom mons. Marinom Srakićem, potpredsjednikom HBK zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem i predsjednikom Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija riječkim nadbiskupom mons. Ivanom Devčićem. Susret se održava uoči pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te će i dva uvodna izlaganja biti u tom znaku. O papi Benediktu XVI. i komunikaciji govorit će prof. dr. Ivica Šola sa Sveučilišta u Osijeku, a o glavnim naglascima dosadašnjih papinih poruka u povodu Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija izlaganje će održati prof. dr. Stjepan Malović sa Sveučilišta u Zadru. Susret se priređuje u prigodi 45. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija koji se ove godine obilježava u nedjelju, 5. lipnja, upravo na dan kad će papa Benedikt XVI. boraviti u Hrvatskoj (11 sati, Tajništvo HBK).

ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti (MSU) organizira konferenciju za novinare u povodu otvorenja izložbe ESSL ART AWARD CEE 2011. - Večer nominiranih, uz podršku bauMaxa i Vienna Insurance Group. ESSL ART AWARD CEE svake se druge godine dodjeljuje mladim umjetnicima iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Mađarske. Između više od 400 radova pristiglih na natječaj, međunarodni žiri odabrao je iz svake zemlje po deset umjetnika čiji će radovi biti prikazani na nominacijskoj izložbi za ESSL AWARD CEE. Dvoje pobjednika primit će novčane nagrade, a Essl Museum za suvremenu umjetnost iz Austrije ugostit će ih i na velikoj završnoj izložbi gdje će se predstaviti zajedno s nagrađenim umjetnicima iz ostalih zemalja. O projektu i nagradi govorit će Martin Essl (Essl Museum, bauMax), predsjednik žirija René Block, ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić i Barbara Groetschnig iz Vienna Insurance Group (18 sati, Muzej suvremene umjetnosti). Otvorenje izložbe desetoro nominiranih iz Hrvatske bit će u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti. Nominirani iz Hrvatske su Beata Jarzyna, Ana Kuzmanić, Stjepan Milas, Sabina Mikelić, Martin Mrzljak, Pavle Pavlović, David Ranogajec, Igor Ruf, Irena Topić i Borko Vukosav. Nagrade će pobjednicima uručiti profesorica Agnes Essl (Essl Art Award) i Luka Matošić, CEO & predsjednik Uprave Kvarner Vienna Insurance Group d.d.

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙