FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 10. svibnja

Autor: uand
ZAGREB, 10. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 10. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović nazočit će središnjoj proslavi Dana Europe. Predviđeno je obraćanje predsjednika (Hrvatsko narodno kazalište, Trg maršala Tita 15, 19,30 sati).

ŠĆITARJEVO - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorit će sportsku dvoranu Osnovne škole Šćitarjevo (12,30 sati, Šćitarjevo 104).

SPLIT - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović posjetit će KBC Split te tom prigodom svečano otvoriti renoviranu Jedinicu za intenzivno liječenje Odjela zaanesteziju i intenzivno liječenje tog KBC-a (11 sati). Nakon otvaranja, ministar Milinović obići će Jedinicu za intenzivno liječenje (11,45 sati), a po završetku obilaska predviđene su izjave za novinare.

ZAGREB - Sjednica Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora. Na predloženom dnevnom redu su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o parničnom postupku, o državnom sudbenom vijeću i o državnom odvjetništvu s konačnim prijedlogom zakona (hitni postupak, prvo i drugo čitanje) te prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o sudskim pristojbama (prvo čitanje) i Izvješće o ostvarivanju prava na pravnu pomoć i utrošku

sredstava u 2010. godini (12 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić i predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac primit će u posjet Izaslanstvo predstavnika misije Međunarodnog monetarnog fonda (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića, 10,30 sati).

ZAGREB - U povodu obilježavanja 89. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Udruga za hrvatski identitet i prosperitet (HIP) organizira okrugli stol "Pamćenje i suverenost". Ta udruga najavljuje kako će ugledni znanstvenici, javni i kulturni djelatnici na okruglom stolu govoriti o tome gdje je Hrvatska danas, pogotovo nakon haaških presuda (10 sati, Hrvatski institut za povijest, Zlatna dvorana, Opatička 10).

ZAGREB - Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) organizira konferenciju za novinare u povodu hitnog prihvaćanja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o primjeni Statuta MKS-a (Međunarodnog kaznenog suda) i progonu za kaznena djela protiv međunarodnog ratnog i humanitarnog prava. U pozivu navodi da je taj, "po svemu sudeći, protuustavni, represivni i nedemokratski zakon izglasan u Hrvatskom saboru 6. svibnja ove godine pod dosad neviđenim pritiskom Europske komisije a radi zatvaranja "Poglavlja 23", s čijim sadržajem se omogućava neograničena državnopravna represija državnog odvjetnika prema svim hrvatskim braniteljima. Na konferenciji će govoriti predsjednik ABH Željko Sačić, Mario Slaviček Maks iz Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata 1990.-96 i Josip Jurčević iz Političkog pokreta HRAST (11 sati, prostorije Poslovnog učilišta "Supera", Varšavska 2/I kat).

ZAGREB - U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture bit će otvorene ponude u prvoj fazi nadmetanja za javno privatno partnerstvo za Zračnu luku Zagreb. Nakon otvaranja ponuda izjave za novinare dat će državni tajnik za infrastrukturu i predsjednik Stručnog povjerenstva za koncesiju novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb Tomislav Mihotić. Hrvatska je vlada sredinom veljače ove godine zadužila Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da započne postupak davanja koncesije za projekt izgradnje novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom ZLZ-a i pripadajućom infrastrukturom. Natječaj će se provesti u dvije faze, a u drugu fazu natječaja ulaze kvalificirani ponuditelji koji prođu prvu fazu. Iz Ministarstva podsjećaju da je ukupna vrijednost te investicije u prvoj fazi 192 milijuna eura (10,00 sati, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Prisavlje 14, velika dvorana na 9. katu).

RIJEKA - U prigodi 720. obljetnice Svetišta Majke Božje Trsatske zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će slavlje svetkovine Gospe Trsatske na Trsatu u Rijeci. Svečana procesija s likom Majke Božje Trsatske započet će u 18,30 sati, a nakon toga bit će euharistijsko slavlje.

ZADAR - Susret 13. kola košarkaške Lige prvaka Zadar - Cedevita (20 sati, dvorana Višnjik).

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne: Damir Senčar

poslijepodne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙