FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 14. svibnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

POŽEGA/GRABARJE - Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković sinoć je u Grabarju, nedaleko od Požege, razgovarao s predstavnicima Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje o provedbi zaključaka postignutih nakon proljetnih blokada cesta te o aktualnoj situaciji pred početak ovogodišnjih žetvenih radova. Predstavnici seljačkih udruga smatraju da bi ovogodišnja otkupna cijena pšenice trebala iznositi 2,40 kuna po kilogramu. "Stanje usjeva je puno bolje nego li prijašnjih godina i vjerujem da će biti dobra žetva. Za očekivati je onda i da će biti primjerene otkupne cijene i da ove godine nećemo imati napetih situacija oko otkupne cijene pšenice i ostalih proizvoda. Ovo je dobra godina za poljoprivrednike i cijene će biti dobre samo da prinosi budu adekvatni. Vjerujem da će poljoprivrednici moći dijelom sanirati i određene gubitke iz prijašnjih godina poglavito 2009. kada je većina poljoprivrednika radila s gubitkom zbog niskih cijena", rekao je ministar Čobanković dodajući za sada ne želi prejudicirati visinu otkupne cijene pšenice.

ZAGREB - Povodom obilježavanja Dana Hrvatske radiotelevizije, 13. svibnja, te obilježavanja 85. godišnjice Hrvatskog radija i 55. godišnjice Hrvatske televizije, sinoć su na svečanosti u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) dodijeljene nagrade za životno djelo "Ivan Šibl" novinaru i uredniku Hrvatskog radija Domagoju Veršiću te posmrtno novinaru i uredniku HTV-a Jošku Martinoviću. Svečanost u MUO započela je najavom prve spikerice Radio Zagreba Božene Begović, koja je emitirana 15. svibnja 1926., označivši početak emitiranja Radio Zagreba. Emitiranje Televizije Zagreb započelo je 1956. Privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac podsjetio je da je HRT javni servis koji dnevno proizvodi 360 sati radijskog i 65 sati televizijskog programa, napomenuvši da je ta kuća "velikim koracima krenula u multimedijalnu budućnost". Naglasio je da je HRT u ovoj godini završila tranziciju u javni servis u potpunosti. Uz djelatnike HRT-a, svečanosti su bili nazočni i izaslanik Predsjednika RH Joško Klisović, predstavnik Ministarstva kulture Srećko Šestan te šef delegacije EU u RH Paul Vandoren. U MUO je postavljena 13. izložba fotografija kamermana i snimatelja Hrvatske televizije pod nazivom "Situacija" na kojoj 24 autora izlažu ukupno 52 fotografije.

VINKOVCI - Knjiga katoličkog svećenika Srijemske biskupije i publiciste Marka Kljajića "Surčin kroz povijest" predstavljena je sinoć u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima. Na više od 560 stranica knjige autor je prikazao povijest katoličke župe Surčin nedaleko od Beograda, dio povijesti Hrvata u tome srijemskome mjestu te prikaze iz povijesti Srijema, kršćanstva i Katoličke crkve, uz životopise biskupa, župnika i kapelana koji su svojim djelovanjem utjecali i na prilike u Surčinu. Knjigu je objavila Slavonska naklada "Privlačica" iz Vinkovaca. "Nakana mi je bila napisati kroniku i monografiju župe Surčin, koja je relativno mlada župa, ali kada sam počeo proučavati materijale, odlučio sam knjigu proširiti te se dotaknuti i povijesti Srijemske biskupije i današnjeg trenutka u kojem se biskupija nalazi", kazao je autor na predstavljanju knjige.

RIJEKA - Talijanska drama HNK "Ivana pl. Zajca" odigrala je sinoć svoju posljednju premijeru za ovu sezonu, komediju "Camere da letto (Spavaće sobe)" britanskog dramatičara Alana Ayckborna. Ovu, trenutno u svijetu vrlo popularnu komediju, za izvođenje je odabrala redateljica Paola Galassi, gošća iz Italije. Na sceni su, u ulogama četiriju bračnih parova koji se pojavljuju u tri spavaće sobe, bili Elvia i Bruno Nacinovich, Leonora Surian i Giorgio Amodeo, Rosanna Bubola i Giuseppe Nicodemo te Elena Brumini i Woody Neri. Nakon riječke premijere predstava "Camere da letto" kreće na turneju po Istri.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙