FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapošljavanje u američkom privatnom sektoru usporilo

Autor: mkuz
WASHINGTON, 5. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Američki privatni sektor otvorio je u travnju skromnih 179 tisuća radnih mjesta, ukazujući na polagani oporavak tržišta rada od duboke krize, pokazalo je utjecajno izvješće privatne tvrtke ADP uoči objavljivanja vladinih podataka.

U ADP su u srijedu istaknuli da su podaci iz travnja niži od onih iz ožujka kada je otvoreno 207 tisuća radnih mjesta. Zaostali su i za očekivanjima analitičara koji su predvidjeli 200 tisuća novootvorenih radnih mjesta, i ukazuju na spori oporavak američkog gospodarstva u razdoblju od početka godine.

Novi podatak ujedno navodi na zaključak da je učinak vladinih nastojanja da potakne otvaranje novih radnih mjesta skromniji od zacrtanog.

Pozornost je sada okrenuta ključnom vladinom izvješću o stanju na američkom tržištu rada u travnju, koje će biti objavljeno u petak.

Očekuje se da će ministarstvo rada u petak izvijestiti da se stopa nezaposlenosti u travnju zadržala na 8,8 posto. Ekonomisti također očekuju da će ministarstvo izvijestiti o ukupno 185 tisuća novih radnih mjesta izvan poljoprivrede u travnju, pri čemu bi neto smanjeni broj radnih mjesta u javnom sektoru trebao biti neutraliziran dodavajem 200 tisuća novih radnih mjesta u privatnom sektoru.

U ožujku je broj novootvorenih radnih mjesta šesti mjesec zaredom nadmašio broj zatvorenih. Otvoreno je ukupno 216 tisuća novih radnih mjesta izvan poljoprivrede. Privatni sektor u tom je mjesecu povećao broj radnih mjesta za ukupno 230 tisuća.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙