FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste banka: rast dobiti za 26,8 posto

Autor: tper
ZAGREB, 4. svibnja 2011. (Hina) - Erste&Steiermaerkische Bank (Erste banka) u prvom je tromjesečju ostvarila neto dobit od 148,4 milijuna kuna, što je za 26,8 posto viša dobit u odnosu na isto razdoblje lani, izvjestili su iz te banke.

Prihodi iz redovnog poslovanja povećani su za 13,3 posto, sa 472 milijuna kuna u prva tri mjeseca 2010. na 535 milijuna kuna u istom razdoblju ove godine.

Ukupna aktiva banke na dan 31. ožujka iznosila je 51,1 milijardi kuna, što je za 1,2 posto više u odnosu na kraj 2010.

Ukupni krediti i potraživanja od klijenata krajem ožujka su iznosili 36,3 milijardi kuna, što je 3,8 posto više u odnosu na kraj 2010. godine, kada su iznosili 35 milijardi kuna.

Time je banka na kvalitetan način nastavila prošlogodišnji trend, kada je godinu završila s rastom ukupnih kredita od 7,9 posto, navode iz Erste banke.

Povećanje ukupnih kredita u prvom tromjesečju ponajviše je posljedica povećanja kredita pravnih osoba, dok se krediti stanovništvu nisu značajnije mijenjali u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

To je također u skladu s ranije najavljenim prognozama banke za ovu godinu, prema kojima se tijekom 2011. očekuje zadržavanje brže dinamike kreditiranja segmenta poduzeća u odnosu na građane, uz nastavak potražnje javnih poduzeća i lagani oporavak potražnje privatnih poduzeća, ističu iz Erste banke.

Dodaju da se, pod utjecajem još uvijek nepovoljnih trendova na tržištu rada, u segmentu kreditiranja građana tijekom ove godine očekuje blagi oporavak i sporija dinamika rasta.

Predsjednik uprave Erste banke Petar Radaković je kazao kako su zadovoljni ostvarenim rezultatima posebice imajući u vidu činjenicu da su tržišni uvjeti koji ih okružuju još uvijek vrlo zahtjevni.

Međutim, rast prihoda iz redovnog poslovanja te rast ukupnih kredita uz istovremeno povećanje tržišnih udjela, ukazuju na činjenicu da su 2011. započeli nastavljajući pozitivan trend poslovanja iz prethodnih godina, kazao je Radaković napominjući kako je uvjeren da će i u ostatku godine nastaviti ostvarivati uspješne rezultate i ispuniti sve ciljeve koje su si zadali.

Erste banka će se i u nastavku godine još intenzivnije fokusirati na segment malog i srednjeg poduzetništva te praćenje kvalitetnih projekata koji potiču razvoj realnog sektora i rast zaposlenosti u tom segmentu, najavljuju iz te banke.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙