FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ: neutemeljene tužbe Jugobanke bez rizika za PBZ

Autor: dsta
ZAGREB, 22. travnja 2011. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) objavila je danas putem Zagrebačke burze da su tužbeni zahtjevi koje je protiv nje pokrenula beogradska Jugobanka u stečaju potpuno pravno i činjenično neutemeljeni te da iz njih ne mogu proizići nikakvi rizici za PBZ.

Privredna banka Zagreb u obavijesti navodi da je Jugobanka u stečaju iz Beograda pokrenula tri sudska postupka protiv PBZ-a pred trgovačkim sudovima u Zagrebu i Rijeci.

Iz PBZ-a napominju da se "ova objava daje u povodu nedavno objavljenih članaka u pojednim medijima koji bi s obzirom na svoj sadržaj mogli javnost dovesti u zabludu o postojanju rizika koji bi mogli utjecati na poslovanje Banke u slučaju da izgubi ove sporove".

Privredna banka Zagreb objavljuje da su svi sporovi koje je Jugobanka d.d. Beograd u stečaju pokrenula protiv PBZ-a "potpuno pravno i činjenično neutemeljeni, odnosno da predstavljaju obijesno parničenje jer je tužitelj svjestan da mu propisi Republike Hrvatske ne omogućuju uspješno vođenje ovih postupaka protiv Banke, te objavljuje da iz tih sporova ne mogu proizići nikakvi rizici za PBZ.

PBZ će, kaže se u obavijesti, "poduzeti sve pravne mjere da čim prije otkloni ove neutemeljene tužbene zahtjeve, a o ishodu sporova će javnost pravovremeno izvijestiti".

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙