FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 22. travnja

Autor: tper
ZAGREB, 21. travnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 22. travnja.

ZAGREB - Ured Svjetske banke u Zagrebu predstavit će redovno gospodarsko izvješće Svjetske banke za deset novih članica EU i Hrvatsku (10,00 sati, Svjetska banka, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Pad građevinskih aktivnosti u Hrvatskoj nastavljen je i u veljači ove godine i u odnosu na prošlogodišnju veljaču fizički obujam građevinskih radova bio je manji za 8,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku o fizičkom obujmu građevinskih radova. Veljača je tako dvadeset i treći mjesec zaredom u kojem je fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima pao na godišnjoj razini. U prva dva mjeseca ove u odnosu na isto lanjsko razdoblje statistika bilježi pad građevinskih radova za 7,7 posto.

ZAGREB - Najvažnija hotelsko-ugostiteljska tvrtka na otoku Rabu Imperial d.d. ove godine nastavlja razvojnu fazu te je u pripremu ovogodišnje turističke sezone uložila 17 milijuna kuna, od čega 11 milijuna kuna u kapitalna ulaganja. Ti i drugi poslovni podaci te najave vezane za ovogodišnje poslovanje Imperiala stoje u revidiranom i nekonsolidiranom financijskom izvješću o poslovanju za 2010. objavljenom na Zagrebačkoj burzi. To izvješće pokazuje i da je Imperial d.d. jedna od rijetkih turističkih tvrtki u većinskom državnom vlasništvu (više od 56 posto) koja pozitivno posluje završivši prošlu godinu s dobiti od 2,3 milijuna kuna ili 8,8 posto višom nego u godini prije.

dežurne urednice:

prije podne - Nevenka Brčić

poslije podne - Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙