FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ipet
ZAGREB, 30. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

OSIJEK - Službenici osječko-baranjske Policijske uprave (PU) podnijet će kaznene prijave protiv dvojice mladića iz Osijeka, koji su na 37 lokacija u grad ispisali grafite HDZ=SDP, izvijestila je danas ta policijska uprava. Osječka policija jutros je u ranim jutarnjim satima uočila na trideset i sedam lokacija u središtu Osijeka grafite HDZ=SDP ispisane auto-lakom. Na mjestu događaja zatečeni su 26-godišnjak i 21-godišnjak iz Osijeka, a nedaleko od mjesta događaja još dvojica mladića s osječkoga područja. Provedenim kriminalističkim istraživanjima utvrđena je osnovana sumnja da su 26-godišnjak i 21-godišnjak iz Osijeka počinili kazneno djelo uništenja i oštećenja tuđe stvari, zbog čega će protiv njih policija podnijeti kaznene prijave, a nastavit će se kriminalističko istraživanje.

DUBROVNIK - U teškoj prometnoj nesreći u Komolcu u Rijeci Dubrovačkoj poginuo je 28-godišnji motociklist iz Župe Dubrovačke, priopćila je danas Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska.

Nesreća se dogodila jučer poslijepodne kada je 57-godišnjak iz Dubrovnika koji je upravljao osobnim vozilom prilikom okretanja udario motocikl kojim je upravljao 28-godišnjak iz Župe Dubrovačke. Motociklist je od zadobivenih rana preminuo u dubrovačkoj bolnici. Protiv 57-godišnjega vozača osobnoga vozila bit će podnesena kaznena prijava.

ZAGREB - Tijekom 2009. u Hrvatskoj je radilo 146 radiopostaja, od toga su četiri programom pokrivale cijelu državu, ostale su bile regionalne ili lokalne, dok je od 21 televizijskog centra jedna javna televizija, a ostale su komercijalne, izvijestio je Državni zavod za statistiku. Po statusu radiopostaja, dvadeset ih se smatra institucijom javnih službi, a 126 komercijalnim radiopostajama. Ukupno emitiranje vlastita programa u satima povećalo se za dva posto u odnosu prema 2008., od čega se emitiranje programa za državne radiopostaje nije mijenjalo. Regionalne radiopostaje povećale su emitiranje programa za 9,5, a lokalne za 1,1, posto u odnosu na godinu dana prije. Ukupan broj zaposlenih za sve radiopostaje bio je manji za 4,2 posto, a udio zaposlenih koji su vezani za rad na emisijama (71,8 posto) veći za 1,8 posto nego 2008. Udio žena u ukupnu broju zaposlenih bio je isti kao i godinu dana prije, 44,6 posto. Ukupan broj zaposlenih u TV centrima se smanjio za 4,5 posto u odnosu na 2008., od ukupno zaposlenih 76,4 posto bilo je vezano za rad na emisijama. Udio žena je 39,3 posto.

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙