FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: ipet
ZAGREB, 26. travnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

GORNJA BISTRA - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor jučer je, na Uskrsni ponedjeljak, tradicionalno posjetila i darivala djecu u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. U bolnici je trenutačno 110 djece, koliki je i smještajni kapacitet bolnice. Jadranka Kosor i njezini suradnici donijeli su djeci posteljinu, a premijerka je svojoj prijateljici, 26-godišnjoj Nini, darovala trenirku. Nina uvijek sama nešto poželi za Uskrs i Božić, a ove godine je za Uskrs poželjela trenirku, rekla je Kosor. Nina je premijerki za Uskrs darovala čestitku i crveni balon u obliku srca. Premijerka je istaknula da ta djeca prije svega trebaju "more ljubavi". "Tu ljubav trebamo donositi i pokazivati", rekla je i dodala da "djeca i sjajno osoblje koje se o njima brine podsjećaju na to što je stvarni život". Preporučila je svima da dođu djeci u Bistru, osobito je pozvala mlade volontere iz Hrvatske. Ravnatelj bolnice Ivan-Željko Weiss izrazio je veliko zadovoljstvo što je premijerka ponovno došla, napomenuvši kako ona već desetak godina posjećuje djecu u bolnici u povodu Uskrsa i Božića. O djeci brine 93 zaposlenih, od toga šest liječnika i 37 medicinskih sestara. S djecom je trenutačno i 12-ero mladih volontera iz Italije, koji se svaki tjedan izmjenjuju.

ZAGREB - Ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata (HMDCDR) Ante Nazor reagirao je jučer na izjave i podatke iznesene na skupu Centra za suočavanje s prošlošću Documenta i istaknuo da reakcija većine hrvatskih građana i političara na presudu Haaškoga suda o tzv. udruženom zločinačkom pothvatu i osudu hrvatskih generala ne pokazuje nespremnost Hrvatske na suočavanje s prošlošću, nego ogorčenost zbog nepravedne presude. Presude na hrvatskim sudovima hrvatskim vojnicima i zapovjednicima za nečasna djela, tekstovi u udžbenicima za povijest i drugi primjeri pokazuju da se Hrvatska u velikoj mjeri već suočila s tamnim stranama svoje prošlosti, naveo je Nazor u priopćenju kojim je odgovorio na izjave s Documentina skupa održanog 20. travnja u Zagrebu. Smatra da javnost treba objektivno informirati o događajima, uzimajući u obzir okolnosti u kojima su se dogodili, a podatci trebaju biti točni i cjeloviti.

ZAGREB - Dvostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva dogodilo se sinoć u Ulici grada Chicaga 11, izvijestila je zagrebačka Policijska uprava. Po riječima glasnogovornice zagrebačke PU Jelene Bikić do ubojstva je došlo oko 18,45 sati u zagrebačkom naselju Borovju kada je policija na mjestu događaja zatekla 21-godišnjeg ubojicu. U automobilu na parkiralištu policija je pronašla tijelo njegova oca, starog 55 godina, u kojega je ispaljeno više hitaca iz vatrenog oružja. Nakon što je čula pucnjeve susjeda je izašla van i na nju je ubojica ispalio nekoliko hitaca, ranivši je. Žena je prevezena u bolnicu i još se ne zna u kakvom je zdravstvenom stanju. Ulaskom u zgradu policija je pronašla tijelo ubijenog brata (25). Ubojica je uhićen, a motiv ubojstva i pokušaja ubojstva nije poznat.

GRAČIŠĆE - Nekoliko tisuća posjetitelja iz cijele Istre i Primorsko-goranske županije posjetilo je jučer Gračišće nedaleko Pazina gdje je održana tradicionalna 9. smotra vina središnje Istre.

Za ovogodišnju smotru prijavljeno je ukupno 227 vina, od kojih je 80 posto nagrađeno zlatnim, srebrnim ili brončanim medaljama, što je po riječima načelnika općine Gračišće Ivana Mijandrušića pravi pokazatelj porasta kvalitete vina.

(Hina) xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙