FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio skup "Dubrovnik u Domovinskom ratu"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 29. travnja 2011. (Hina) - Četvrti seminar za učitelje i nastavnike povijesti hrvatskih osnovnih i srednjih škola o temi "Dubrovnik u Domovinskom ratu" danas je završio s radom.

Trodnevni je skup organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje sa svrhom da učitelji i nastavnici povijesti u školama učenike poučavaju o Domovinskom ratu na temelju činjenica i istine.

Sudjelovalo je 250 sudionika, kojima je ratni zapovjednik obrane Dubrovnika general Nojko Marinović govorio o najtežim danima dubrovačke povijesti, obrani od srbo-crnogorske agresije 1991. i 1992.

Ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor naglasio je kako je najvažnije što su na skupu o Domovinskom ratu govorili izravni sudionici ratnih događaja. Najavio je kako će na idućem seminaru, koji će se održati u Vukovaru, među temama biti operacija "Bljesak" i krvavi Uskrs na Plitvicama.

"Vjerujem da će takvi skupovi postati tradicijom jer još ima puno tema koje treba obraditi. Dok su živi sudionici Domovinskog rata, dovodit ćemo ih da objašnjavaju nastavnicima i profesorima što se događalo na području njihova djelovanja", rekao je Nazor.

(Hina) xddub ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙