FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar - nevjerica - Marinac - veliki poraz za hrvatsku državu

Autor: barn
ZADAR, 15. travnja 2011. (Hina) - I Zadrani su s nevjericom dočekali presudu hrvatskim generalima, no većih skupova ni organiziranih događaja nije bilo.

Nije bilo ni izgreda, osim što je jedan 53-godišnjak na zadarskome Narodnom trgu razbio izlog bivšeg kina Pobjede te se izrezao razbijenim staklom. Nakon toga odvezen je u zadarsku Opću bolnicu. Zadarska policija to ne dovodi u vezu s presudom hrvatskim generalima Gotovini i Markaču.

Jutros, prije izricanja presude na zadarskome mostu u uvali Jazinama osvanuo je plakat s natpisom "Generale, čekamo tvoju zapovijed".

Predsjednik UHDDR-a Zadarske županije i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Ante Marinac u suzama je rekao da je ta presuda veliki poraz za hrvatsku državu i svega onoga na čemu je ona stvorena.

"Ovo je politički sud, pa je ovo i politička presuda", istaknuo je Marinac, dodajući kako se sada vidi da je Deklaracija o Domovinskom ratu zapravo mrtvo slovo na papiru.

"Hitno pozivam hrvatsku vlast i sve političare da se počnu pridržavati Deklaracije jer - da su je se pridržavali - do ovakve presude ne bi ni došlo", istaknuo je.

"Jedino pozitivno je što je to nepravomoćna presuda i nadam se da će drugostupanjsko vijeće biti sastavljeno od nekih poštenijih sudaca", rekao je Marinac i dodao da će branitelji "poštovati želju svojega generala Ante Gotovine da sve ovo prođe dostojanstveno".

(Hina) xbarn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙