FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tordinci: križni put "Putevima masovnih grobišta"

Autor: zdra
TORDINCI, 16. travnja 2011.(Hina) - Petstotinjak vjernika sudjeluje od jutros na križnom putu "Putem masovnih grobišta", koji Župa Presvetog Trojstva u Tordincima, kod Vinkovaca, organizira u spomen na 261 hrvatskog branitelja i civila ubijenog tijekom srpske agresije i okupacije tog područja u Domovinskom ratu, te pokopanog u masovnim grobnicama na području tordinačke župe.

Predvođeni tordinačkim župnikom, velečasnim Markom Bubalom i župnikom iz Šarengrada, fra Josipom Šoštarićem, vjernici će do večeri u molitvi proći 30 kilometara dug križni put od Tordinaca preko Antina i Korođa do Ćelija, prvog hrvatskog sela što su ga srpski agresori spalili na početku Domovinskog rata.

Križne postaje su mjesta masovnih grobnica, crkve, križevi krajputaši i putokazi pored cesta i poljskih puteva dok će po povratku u Tordince, u tamošnjoj crkvi bit služena zahvalna molitva.

U masovnim grobnicama na području župe Tordinci tijekom srpske agresije i okupacije u Domovinskom ratu pokopan je 261 hrvatski branitelj i civil od kojih, na području Tordinaca 208, Antina 17, Korođa četiri i Ćelija 32.

Križni put "Putem masovnih grobišta" organizira se od 2002. godine.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙