FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljena proslava 20. obljetnice 119. brigade HV-a

Autor: dspo
PULA, 20. travnja 2011.(Hina) - Najpoznatija istarska vojna postrojba u Domovinskom ratu, 119. brigada Hrvatske vojske, u rujnu će obilježiti 20. godišnjicu osnutka, a do tada bi se, u suradnji s povijesnim stručnjacima, trebao urediti stalni postav spomen-sobe u prostorijama Centra za branitelje u Puli.

Istodobno će se održati tribina sudionika formiranja brigade kojom se želi vrednovati uloga svih organizacija koje su 1991. dale nemjerljiv doprinos očuvanju mira u Istri, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

"Danas sve to izgleda prilično jednostavno premda su učinci u Istri i danas vidljivi. Da se tada nije inzistiralo na suživotu, slika bi danas izgledala drugačije jer je Domovinski rat bio prvi rat u kojemu Pula nije stradala, a Istarski poluotok nije miniran kao ostala hrvatska područja", rekao je prvi zapovjednik 119. brigade Branko Bošnjak dodajući da će "tribina poslužiti i za odbacivanje haaške optužnice o udruživanju u zločinački pothvat.

Osim toga, u Rovinju, Labinu i Puli organizirat će se prigodne izložbe ratnih fotografija 119. brigade, a obilježavanje jubileja, rekao je Bošnjak, već je počelo po pulskim osnovnim školama, čiji su učenici viših razreda na gradski natječaj s temom Domovinskog rata poslali pregršt literarnih, likovnih i informatičkih radova koji će se izložiti prigodom proslave obljetnice.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙