FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Republička koordinacija udruga: "Hrvatska je u suzama"

Autor: dpos
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata koja okuplja 18 krovnih udruga iz Domovinskog rata priopćila je nakon prvostupanjske presude hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, da je danas "Hrvatska je u šoku i suzama te da je Hrvatska je ovom presudom ponižena i razočarana, jer Hrvatsku se danas osudilo".

Kako stoji u priopćenju "danas se optužilo Hrvatsku i njezino tadašnje državno vodstvo na čelu s dr. Franjom Tuđmanom koji je prema navodima tužiteljstva „uspostavio zločinački pothvat s ciljem istrebljenja Srba“, a što se je operacionaliziralo u akciji Oluja".

Ovo je vrlo opasna i za sve hrvatske branitelje, ali i sve dobronamjerne ljude u Republici Hrvatskoj i neprihvatljiva prvostupanjska presuda Haaškog tribunala u kojoj se prikazuju neprihvatljive teze, ali kojom se i nameće kolektivna odgovornost. To može imati u konačnici krajnje nesagledive posljedice za Hrvatsku državu, njezino stvaranje i kojom se iskrivljavaju povijesne činjenice iz Domovinskog rata, a to su da je Hrvatska vodila pravedan, obrambeni i oslobodilački rat i da je Hrvatska država bila izložena jednoj brutalnoj i agresivnoj politici i jednom brutalnom i nametnutom agresorskom ratu, navodi se.

"Glede ovakve sramotne optužbe, mi, hrvatski branitelji, ali i cijelokupna hrvatska javnost očekuje od službene hrvatske politike da beskompromisno stane u obranu istine o Domovinskom ratu, kao i u obranu istine o njenom Prvom hrvatskom predsjedniku i zapovjedniku Hrvatskih oružanih snaga dr. Franji Tuđmanu, kao i u obranu svih ostalih visoko pozicioniranih dužnosnika u vrijeme Domovinskog rata", ističe Koordinacija.

"Hrvatska danas, na ovu sramotnu neutemeljenu i drakonsku kaznu našim generalima mora zaštititi Hrvatsku državu i hrvatski narod, a napose sve hrvatske branitelje, invalide, roditelje, udovice, djecu i sve stradalnike Domovinskog rata, jer danas se osudila Hrvatska, a sutra će se osuditi i svi njezini stvaraoci", dodaje se.

Pozivamo na mir, dostojanstvo i jedinstvo u ovim za Hrvatsku izuzetno teškim vremenima, a Predsjednika Države, Sabor Republike Hrvatske, Vladu Republike Hrvatske i pravosudne institucije pozivamo da upotrijebe sva legalna i legitimna, pravna i diplomatska sredstva da se u drugostupanjskom postupku poništi ova sramotna presuda i da Hrvatska postane punopravna i ponosna članica Europske unije, stoji u današnjem priopćenju Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata koje je potpisao njezin predsjednik, general Đuro Dečak.

(Hina) pp/xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙