FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad nezaposlenosti u Njemačkoj u travnju

Autor: gvla
BERLIN, 28. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u travnju je smanjena na 7,3 posto, zahvaljujući oporavku tržišta rada u uvjetima snažnog gospodarskog oporavka, pokazuju u četvrtak podaci njemačke agencije za rad.

Po podacima agencije, broj nezaposlenih u travnju je u odnosu na mjesec ranije smanjen za 132 tisuće, na 3,07 milijuna. Na godišnjoj razini, u ovogodišnjem je travnju nezaposlenih u Njemačkoj bilo 321 tisuću manje nego u istome mjesecu godine ranije.

Desezonirani podaci pokazuju, pak, da je broj nezaposlenih u travnju smanjen za 37 tisuća, na ukupno 2,97 milijuna, što je najniža razina od lipnja 1992.

Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti ostala je tako u travnju nepromijenjena na 7,1 posto, što je njezina najniža razina od kada se objavljuju podaci za ujedinjenu Njemačku.

Iako se stanje na tržištu rada obično poboljša nakon završetka zime, u toj agenciji najnoviji pad broja nezaposlenih pripisuju snažnom oporavku njemačkog gospodarstva i tradicionalnom oporavku s dolaskom proljeća.

(Hina) xgvla yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙