FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Panetta će voditi Pentagon a Petraeus CIA-u

Autor: vkla
WASHINGTON, 27. travnja 2011. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama imenovat će direktora CIA-e Leona Panettu za ministra obrane, a za čelnika američke središnje obavještajne službe generala Davida Petraeusa, sadašnjeg zapovjednika međunarodnih snaga u Afganistanu, rekli su u srijedu američki dužnosnici.

Predsjednik Barack Obama također će iskusnog diplomatu Ryana Crockera imenovati sljedećim američkim veleposlanikom u Afganistanu.

Jedan američki dužnosnik rekao je kako će Panettino imenovanje biti objavljeno krajem tjedna.

Sva ova imenovanja trebat će potvrdu Senata.

Robert Gates, trenutni šef Pentagona i nekadašnji šef CIA-e, dao je do znanja da ove godine namjerava odstupiti s položaja ministra obrane.

Panetta, koji će imati 73 godine u lipnju, je dugogodišnji značajni pripadnik Demokratske stranke koji bi mogao biti bliži demokratu Obami nego što je to Gates kojega je imenovao još bivši predsjednik George W. Bush.

Petraeus (58) je popularan general kojega se smatra zaslužnim za izvlačenje Iraka s ruba građanskog rata nakon američkog napada 2003. prije nego što je preuzeo zapovjedništvo američkih i NATO-ovih snaga u Afganistanu.

(Hina)xvk ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙