FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO napao spremišta streljiva blizu Tripolija

Autor: akoz
ZAGREB, 13. travnja 2011. (Hina) - NATO je u srijedu 13 kilometara od libijske prijestolnice Tripolija iz zraka napao bunkere u kojima je uskladišteno streljivo, rekao je dužnosnik NATO-a.

U Tripoliju u srijedu popodne su se mogle čuti snažne eksplozije a televizijska postaja Al Arabija je izvijestila o dvije eksplozije u blizine zračne luke Tripolija.

"Možemo potvrditi da su napadnuti bunkeri sa streljivom oko 13 kilometara jugoistočno od Tripolija", odgovorio je dužnosnik NATO-a na pitanje o eksplozijama. Dužnosnik nije naveo ostale pojedinosti, izvijestila je agencija Reuters.

Pentagon je u srijedu rekao da su vojni zrakoplovi snaga SAD-a nastavili bombardirati položaje libijske protuzračne obrane i nakon što je SAD vođenje operacije u Libiji prepustio NATO-u. Glasnogovornik Pentagona Dave Lapan nije naveo točan broj zrakoplova koje je SAD stavio na raspolaganju NATO-u za provedbu odluke o zoni zabrane letenja nad Libijom, izvijestila je agencija AFP.

Francuska je u libijski grad Bengazi pod nadzorom pobunjenika poslala zrakoplov s humanitarnom pomoći, prvi puta nakon uvođenja zabrane letenja, rekao je glasnogovornik francuskog ministarstva vanjskih poslova u srijedu. Zrakoplov Airbus A340 sletio je u srijedu s 10 tona medicinske opreme na zahtjev prijelaznog libijskog nacionalnog vijeća, javio je Reuters.

Zbog uvođenja zone zabrane letenja prolog mjeseca niti jedan zrakoplov nije mogao ući u područje te su se humanitarne organizcije morale osloniti na kamione i brodove za dostavu pomoći.

(Hina) xakoz ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙