FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovina zatražio od Splita odgodu inicijative o počasti

Autor: pgas
SPLIT, 26. travnja 2011. (Hina) - General Ante Gotovina je zamolio da se odgodi inicijativa o njegovu proglašenju počasnim građaninom Splita i o imenovanju trga ili ulice po njemu, o čemu je raspravljano na sjednici Gradskog vijeća 21. travnja i zaključeno da se provjeri slaže li se general Gotovina s tom zamisli.

„General Gotovina zahvaljuje gradu Splitu, inicijatorima i svim gradskim vijećnicima na inicijativi, potpori i časti koja mu je tim prijedlogom ukazana i moli da se postupak odgodi za neka buduća vremena“, priopćio je danas ured splitskog gradonačelnika. Navodi se kako je grad Split nakon sjednice stupio u kontakt s generalom preko njegova suborca i prijatelja umirovljenog brigadira Željka Dilbera.

Dodaje se da se taj odgovor generala Gotovine odnosi i na proglašenje počasnim građaninom Splita i na imenovanje ulice ili trga u tom gradu njegovim imenom.

HSP-ov vijećnik Luka Roguljić je na sjednici 21. travnja predložio da se general Gotovina proglasi počasnim građaninom Splita te da se po njemu imenuje jedan od središnjih gradskih trgova ili ulica, a predsjednica vijeća Nevenka Bečić je podsjetila da takav prijedlog postoji još od 2001. Svih 22 nazočnih vijećnika glasovanjem je poduprlo zaključak da se prihvati prijedlog te je preporučeno da povjerenstvo za imenovanje ulica provjeri slaže li se general Gotovina s tim prijedlogom.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙