FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KBUS: presuda izvučena iz glavne optužnice

Autor: dpos
SPLIT, 15. travnja 2011. (Hina) - Koordinacija braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Splita ogorčena je presudom hrvatskim generalima i kriminalizacijom Oluje te s gnušanjem odbacuje nepravedne i sramotne presude generalima Gotovini i Markaču, koje su izvučene iz glavne optužnice o zajedničkom zločinačkom pothvatu, priopćila je večeras Koordinacija braniteljskih udruga grada Splita.

Kordinacija ocjenjuje kako presuda predstavlja potpuno izvrtanje činjenica i izmišljotinu, koja će imati teške i nesagledive posljedice za budućnost hrvatskoga naroda i države.

Presuda i kvalifikacije u njoj za nas su konačna potvrda postojanja zločinačkoga pothvata protiv suverenosti i samostalnosti Hrvatske, a u kojem, kako navode, sinkronizirano djeluju neke članice EU i sud u Hagu.

"To je sramotna presuda koja je nastala u sprezi dijela međunarodne zajednice, srpskog agresora i hrvatskih izdajnika na čelu s bivšim predsjednikom Mesićem", stoji u priopćenju te se dodaje kako su "ovom skandalu kumovali i pojedini političari u zadnjih deset godina, koji su izdali hrvatske interese i omogućili zemaljama koje su željele i žele propast hrvatskoj državi, da preko suda u Hagu ostvaruju svoje ciljeve.

Koordinacija ističe kako je za sve hrvatske branitelje i domoljube "Oluja" oslobodilačka operacija čista kao suza te da su hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač heroji, a ne zločinci.

Od hrvatskoga državnog vrha, političkih stranaka i drugih čimbenika u Hrvatskoj traže da se napokon uhvate za interes hrvatskog naroda i hrvatske države, koji je kako navode, skupo plaćen krvlju ponajboljih sinova i kćeri.

Koordinacija poziva da se ne zaboravi 1991., kad je Hrvatska bila u puno težem stanju pa se ipak uspjela obraniti, a generalima Gotovini i Markaču poručuje kako uz njih stoje hrvatski branitelji i hrvatski Spli sve do ostvarenja konačnog cilja, njihove zaslužene slobode.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙