FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste banka: ponuda stambenim kreditima uz državnu subvenciju

Autor: dsta
ZAGREB, 21. travnja 2011. (Hina) - Erste&Steiermaerkische Bank izvijestila je danas da je pripremila posebnu ponudu stambenih kredita u okviru programa povezanog sa Zakonom o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita.

Nominalna kamatna stopa za prve četiri godine otplate kredita iznosi 4,50 posto. U sljedeće dvije godine kamatna stopa može se uvećati za maksimalno 10 posto u odnosu na efektivnu kamatnu stopu iz prethodnog razdoblja. Od sedme godine otplate kredita primjenjivat će se redovna kamatna stopa.

Iznos kredita koji podliježe subvenciji je do najviše 100.000 eura, a za kredite većeg iznosa bit će subvencioniran iznos glavnice kredita do 100.000 eura. Rok otplate kredita je do najviše 30 godina.

Kredit se odobrava bez garantnog pologa, bez police osiguranja života i bez naknade za njegovu obradu. Traženi instrumenti osiguranja kredita su hipoteka u omjeru 1:1 te polica osiguranja nekretnine vinkulirana u korist banke.

Efektivna kamatna stopa ovisit će o kvadraturi željene nekretnine, odabiru police osiguranja nekretnine iz ponude osiguravajućih društava, kao i preferenciji klijenata u vezi sa željenom visinom premije police osiguranja. Sukladno tome, iznos efektivne kamatne stope može varirati, ali njezin najviši iznos ne može prijeći 4,95 posto, navode iz Erste banke.

Primjenom novog Zakona o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita Erste banka očekuje pozitivne pomake i dodatan impuls na tržištu nekretnina, prije svega zbog pogodnosti koje će biti na raspolaganju klijentima - bespovratne državne potpore u vidu plaćanja polovice rate kredita u razdoblju od četiri godine, odnosno jamstva plaćanja kamate na kredit u razdoblju do godine dana u slučaju ostanka bez posla.

Ujedno navode da Erste banka priprema i posebnu akciju sa svojim klijentima-građevinskim tvrtkama.

(Hina) xpp/xds yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙