FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bruto dobit Hypo Alpe-Adria-Bank 279 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 30. ožujka 2011. (Hina) - Hypo Alpe-Adria-Bank je u 2010. ostvarila dobit prije oporezivanja od 279 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu godinu ranije, izvijestili su iz te banke.

Unatoč padu operativne dobiti značajan utjecaj na dobar ukupni rezultat banke imalo je smanjenje troškova rezervacija za loše kredite, koji su zbog otežanih uvjeta poslovanja neminovni te su iznosili 511,5 milijuna kuna. Pozitivni utjecaj imalo je i dodatno poboljšanje efikasnosti poslovanja što je rezultiralo daljnjim smanjenjem operativnih troškova od 4 posto u odnosu na 2009., a omjer troškova i prihoda na kraju prošle godine iznosio je 45,05 posto, navode iz te banke.

Napominju kako je s ukupnom bilancom od 38,94 milijardi kuna Hypo Alpe-Adria-Banka peta banka po aktivi u Hrvatskoj.

Ukupan neto kreditni portfelj iznosio je 28,47 milijarde kuna, što predstavlja rast od 4,6 posto u odnosu na prethodnu godinu. Pritom je posebno snažan rast ostvaren u segmentu depozita stanovništva koji su na kraju godine iznosili 10,5 milijardi kuna, što u usporedbi s 2009. predstavlja rast od 19,3 posto.

Neto kamatni prihod i dalje je najveća stavka prihoda i iznosio je 1,03 milijarde kuna, dok drugi najveći iznos predstavljaju neto prihodi od provizija i naknada koji su iznosili 286,8 milijuna kuna, što predstavlja blagi pad, ali je u skladu s planovima banke, tržišnim kretanjima i padom kamatnih stopa na strani aktive i na strani pasive za građane i za poduzeća.

Prošlogodišnji rezultati su jasan pokazatelj kako je nova strategija i poslovni fokus na razvoj poslovanja s građanstvom, malim i srednjim poduzetništvom te javnim sektorom bila ispravna odluka koja je banci omogućila daljnji razvoj poslovanja, kazao je predsjednik Uprave Markus Ferstl.

"Prema našim predviđanjima 2011. bit će godina početka oporavka, a jedan od naših ovogodišnjih ciljeva jest doprinijeti revitalizaciji i bržem gospodarskom rastu čemu svjedoči i plan od 4 milijarde kuna koje planiramo plasirati putem novih kredita", kazao je Ferstl.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙