FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fiat najavio kupnju dodatnih 16 posto udjela u Chrysleru

Autor: mkuz
RIM, 21. travnja 2011. (Hina/AFP) - Talijanski automobilski div Fiat objavio je u četvrtak da je postigao sporazum o kupnji dodatnog 16-postotnog udjela u američkom Chrysleru za 1,268 milijardi dolara (868 milijuna eura).

"Transakcija danas najavljena predstavlja povijesni korak za Fiat i Chrysler", kazao je predsjednik Fiata John Elkann u priopćenju.

Fiat već posjeduje 30-postotni udio u toj američkoj kompaniji. Dovršetak transakcije očekuje se tijekom drugog tromjesečja te će dugovi prema američkoj i kanadskoj vladi biti u potpunosti otplaćeni, izvijestio je Fiat.

Fiat je preuzeo upravljanje nad posrnulim Chryslerom nakon stečaja u 2009. u sklopu sporazuma o postupnom spajanju tih dviju tvrtki.

"To je temeljni korak prema završetku važne integracije Fiata i Chryslera", rekao je izvršni direktor Fiata Sergio Marchionne, koji je ujedno i izvršni direktor Chryslera.

U priopćenju se navodi da će "Fiat, zajedno s Chryslerom, stvoriti jaču automobilsku grupu sa cijelim nizom proizvoda, prisutnu na svim svjetskim tržištima i sposobnu da se natječe s najboljima."

(Hina) xmkuz yvmo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙