FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prof. Uglešić ponovno izabran za rektora zadarskoga sveučilišta

Autor: barn
ZADAR, 19. travnja 2011. (Hina) - Prof. dr. Ante Uglešić na današnjoj je sjednici Senata zadarskoga Sveučilišta ponovno izabran za rektora.

Na prijedlog 13 sveučilišnih odjela Uglešić je izabran na novi četverogodišnji mandat koji počinje s novom akademskom godinom.

Na konferenciji za novinare nakon sjednice senata rektor Uglešić najavio je da će u listopadu biti imenovani novi prorektori.

"Glavni cilj u sljedeće četiri godine bit će dio programa koji nismo ostvarili u prošlom mandatu, a to je početak izgradnje novoga kampusa. Sve predradnje su obavljene, idejni projekt i urbanistički plan uređenja su gotovi, a u tijeku su i pripreme za povlačenje novca iz fondova EU-a za planove o pojedinim sveučilišnim objektima. Taj se program nastavlja na dosadašnji", istaknuo je Uglešić, dodavši kako će se za izradu projektne dokumentacije buduće sveučilišne knjižnice iz tih fondova tražiti 10-ak milijuna kuna.

Iako se već nekoliko godina najavljuje, uvođenje studija mehatronike i robotike odgođeno je za akademsku godinu 2012./2013. U sljedećoj akademskoj godini jedini novi bit će studij podvodne tehnologije i to na hrvatskom i engleskome jeziku.

Na današnjoj sjednici senata prihvaćen je prijedlog Učiteljskog studija u Gospiću koji s riječkog prelazi na zadarsko sveučilište kojem se na taj način pripaja 20 zaposlenika i 350 studenata.

(Hina) xbarn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙