FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potraga za ribarom traje, Ministarstvo najavilo istragu

Autor: barn
ZADAR, 13. travnja 2011. (Hina) - Već se četvrti dan traga za nestalim 28-godišnjim ribarom iz Sukošana, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture najavilo je upravnu i sigurnosnu istragu te pomorske nesreće.

Jučerašnje pretraživanje morskoga dna koćaricama koje su organizirali Sukošanci nije dalo rezultata, a zadarska pomorska policija i Lučka kapetanija svojim plovilima i danas pretražuju Zadarski kanal u blizini Sukošana i Ždrelca na otoku Pašmanu, izvijestila je zadarska policija.

Po službenim policijskim informacijama, potraga na moru počela je u nedjelju, 10. travnja, tek u 8,20 sati iako je ribar Županijski centar 112 nazvao u noći oko 2,30 sati i zatražio pomoć.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je da prikuplja sve podatke o toj nesreći - o okolnostima u kojima je nestao mladić i o kretanju brodice nakon gubitka veze s njime kako bi se istraga ubrzala i kako bi potraga za njim što prije završila. "Budući da taj slučaj ima sva obilježja pomorske nesreće, ministarstvo će provesti upravnu istragu i predložiti da se pokrene sigurnosna istraga te pomorske nesreće", navodi se u priopćenju.

(Hina) xbarn yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙