FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektor Pavić i prorektor Bolanča dobitnici francuskog priznanja

Autor: pgas
SPLIT, 11. travnja 2011. (Hina) - Rektoru splitskoga Sveučilišta Ivanu Paviću i prorektoru Draganu Bolanči potpredsjednik francuskoga Državnog vijeća Jean-Marc Sauve dodijelio je posebno priznanje - Srebrnu medalju Državnog vijeća za dugogodišnju suradnju i organizaciju hrvatsko-francuskih upravnih dana koji će se ovog listopada održati peti put u Splitu, priopćila je služba za odnose s javnošću splitskoga Sveučilišta.

Priznanje je rektoru Paviću i prorektoru Bolanči u vijećnici Državnog vijeća u Parizu uručio savjetnik tog vijeća i predsjednik Odjela za međunarodne odnose Tarry Olson.

Državno vijeće Republike Francuske utemeljeno je 1799. i, kako se navodi, najmoćnije je državno administrativno tijelo jer ima dvostruku ulogu - s jedne strane savjetuje francusku vladu, Nacionalnu skupštinu i Senat, a s druge strane kao najviši upravni sud rješava mnogobrojne sporove u odnosima građana i javne vlasti na području administrativnog prava.

Prigodom boravka u Parizu splitsko je izaslanstvo bilo na radnom sastanku na Sveučilištu Pantheon - Assas (Paris II), gdje je s domaćinom - rektorom dr. Louisom Vogelom razgovaralo o daljnjoj suradnji uspostavljenoj potpisivanjem ugovora o suradnji između dvaju sveučilišta 2008. godine, stoji u priopćenju.

(Hina) xpgas yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙