FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dekani potpisali Deklaraciju vezanu za obnovljive izvore energije

Autor: ista
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Dekani devet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu tehničkog i biotehničkog područja potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta Deklaraciju sa zaključcima jučer održanog okruglog stola o obnovljivim izvorima energije, naprednoj energetskoj mreži i energetskoj učinkovitosti, izrazivši tako spremnost da preuzmu društvenu odgovornost u istraživanju i razvoju novih energetskih tehnologija i sustava.

Usvojenim dokumentom, priopćeno je danas sa Sveučilišta, dekani su istaknuli zajednički plan aktivnosti na pokretanju multidisciplinarnog istraživačko-razvojnog programa vezano uz obnovljive izvore energije, napredne energetske mreže i energetsku učinkovitost. Deklaracijom se potiče sinergija gospodarstva, politike i znanosti.

Čelnici devet fakulteta potpisanom su Deklaracijom izrazili spremnost preuzeti društvenu odgovornost u istraživanju i razvoju novih energetskih tehnologija i sustava.

Istaknuli su važnost istraživanja koja su spremni organizirati kroz multidisciplinarne istraživačko-razvojne programe koji bi rezultirali naprednim konceptima i tehnološkim podlogama za razvoj energetske industrije u Hrvatskoj u sferi obnovljivih izvora energije. Spomenutim programima bi se stvorili i preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta s visokom dodanom vrijednošću.

Dekani fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pozvali su Vladu RH i nadležna ministarstava, kao i zainteresirane gospodarske subjekte, na aktivno sudjelovanje u ovome programu.

Devet fakulteta Sveučilišta u Zagrebu tehničkog i biotehničkog područja jučer su organizirali okrugli stol pod nazivom Obnovljivi izvori energije, napredne energetske mreže i energetska učinkovitost . Okrugli stol je održan na Fakultetu elektrotehnike i računarstva pod pokroviteljstvom vlade, a u njegovom radu sudjelovalo je oko 500 sudionika iz akademske zajednice, politike i gospodarstva.

(Hina) pp/xmb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙