FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deklaracija o rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav

Autor: ista
ZAGREB, 25. ožujka 2011. (Hina) - Na današnjem sastanku ministara zaštite okoliša Europske unije u Gödöllőu u Mađarskoj ministri pet zemalja potpisali su Zajedničku ministarsku deklaraciju o pripremi za osnivanje prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, priopćeno je iz ministarstva kulture.

Deklaracijom o suradnji Austrije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije naglašava se da je važno provoditi zajedničke strategije očuvanja i održivog iskorištavanja područja rijeka Mure, Drave i Dunava na zaštićenim prostorima, na područjima mreže Natura 2000., ramsarskim lokalitetima te na drugim močvarnim i vlažnim područjima očuvanje kojih zahtijevaju međunarodni ugovori i državni propisi.

Deklaracija o suradnji pet država u očuvanju i održivom iskorištavanju područja rijeka Mure, Drave i Dunava nastavlja se na već potpisanu Zajedničku deklaraciju o uspostavi prekograničnog rezervata biosfere između Hrvatske i Mađarske iz rujna 2009.

Nastavljajući proces koji je prošle godine potaknula Austrija, Mađarska kao predsjedateljica Europske unije potiče provedbu zajedničkog projekta država u području rijeka Mure, Drave i Dunava za nominiranje prekograničnog rezervata biosfere po uvjetima Unescova programa "Čovjek i biosfera" (Man and Biosphere-MaB).

Deklaraciju je u ime Hrvatske potpisao ministar kulture Jasen Mesić, u ime Austrije ministar poljoprivrede, šumarstva i okoliša Nikolaus Berlakovich, u ime Mađarske ministar ruralnog razvoja Sándor Fazekas, u ime Slovenije ministar okoliša i prostornog planiranja Roko Žarnič, a u ime Srbije ministar okoliša i prostornog planiranja Oliver Dulić, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙