FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sačić: presuda je tragedija hrvatskog naroda

Autor: tmar
ZAGREB, 15. travnja 2011. (Hina) - Svjedok haaškog suda, nekadšnji pomoćnik zapovjednika ATJ Lučko, Željko Sačić šokiran je haaškom presudom za generale Gotovinu i Markača i smatra to još jednom tragedijom hrvatskog naroda, dok pozdravlja oslobađajuću presudu za generala Čermaka.

"Sve kvalifikacije u optužnici su apsolutno neprihvatljive i prepune neistina i treba ih se pokušati pobiti, pravni temelj za to trebaju biti odluka Ustavnog suda o tome da je Oluja legitimna vojna akcija kao i saborske deklaracije o Oluji i Domovinskom ratu", kaže Sačić.

To treba biti pravni temelj za međunarodno-pravnu, političku i diplomatsku akciju kako bi se spriječilo krivotvorenje povijesti gdje je od žrtve napravljen agresor a legitimna akcija proglašena zločinačkim pothvatom.

Sačić kaže kako se time inkriminira Tuđman, sudionici Oluje i cijeli narod zbog čega je poljuljan kredibilitet Hrvatske u očima međunarodne zajednice.

Pozvao je sve da se sutra odazovu na skup na središnjem zagrebačkom trgu kako bi tim oblikom neposredne demokracije odlučili kako dalje postupati.

(Hina) xmt ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙