FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić predao stan na korištenje udruzi "Anđeli"

Autor: mbuj
ZAGREB, 19. travnja 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić predao je danas na korištenje stan na Goljaku Udruzi roditelja za djecu najteže tjelesne invalide i djecu s posebnim potrebama "Anđeli" iz Splita, a taj će stan služiti za smještaj obitelji djece iz svih krajeva Hrvatske koja se trebaju liječiti u nekoj od zagrebačkih bolnica.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako dodjelom tog stana "demonstriramo da djela govore više od riječi i da smo zajedno". Rekao je kako je najvažnije u ovo vrijeme prije Uskrsa, i inače u teško vrijeme, da budemo zajedno, da budemo dostojanstveni i solidarni jedni s drugima. "Najbolje što smo mogli pred Uskrs napraviti je da smo učinili jedno dobro djelo više za naše 'Anđele', a vi nastavite raditi onim tempom i dinamikom, entuzijazmom i s ljubavlju kojom radite", poručio je Bandić.

Osnivačica i predsjednica udruge "Anđeli" Dijana Aničić zahvalila je gradonačelniku na stanu. Rekla je da je stan veličine 137 četvornih metara, s time da je 79 četvornih metara unutarnjeg prostora. "To su dvije velike sobe s ogromnim dnevnim boravkom. Stan je u potpunosti opremljen tako da u njemu mogu boraviti obitelji s djecom s težim invaliditetom koja dolaze u Zagreb na liječenje", rekla je.

Istaknula je da je Rotary Club iz Splita osigurao novac za opremanje stana u suradnji s umjetnicima kao što su Matko Trebotić i Izvor Oreb, a Vladimir Straža donirao je sve slike kojima su ukrašeni zidovi stana.

Rekla je da se roditelji kojima bude trebao taj stan dok su im djeca na liječenju trebaju javiti udruzi "Anđeli".

Dodala je kako udruga ima oko 900 članova, među kojima oko 200 djece koja su u stalnim tretmanima. Na svečanoj dodjeli stana bio je i 13-godišnji Duje, sin predsjednice udruge "Anđeli", dijete s posebnim potrebama.

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙