FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHVDDR-ova donacija informatičke i športske opreme djeci

Autor: aspa
ZAGREB, 8. travnja 2011. (Hina) - Udruga hrvatskih veterana dragovoljaca Domovinskog rata (UHVDDR) svečano je danas uručila informatičku i športsku opremu djeci hrvatskih branitelja slabijega imovnog stanja i s područja posebne državne skrbi u sklopu akcije "Pomozimo djeci hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme".

Oprema je kupljena uz pomoć donacija i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a riječ je o 40 računala djeci hrvatskih branitelja, rekla je zahvalivši na pomoći i donacijama pročelnica za humanitarnu djelatnost UHVDDR-a Dubravka Kutleša-Herljević.

Državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar čestitao je UHVDDR-u na toj akciji i dodao da ga mnogi branitelji s problemima pitaju za što su se borili.

"Evo - zato ste se borili, za ovu djecu", istaknuo je, dodajući da su se branitelji borili kako bi njihova djeca rasla u miru i jednog dana preuzela vođenje Hrvatske.

Nakon prikazivanja dokumentarnog filma Pavla Vranjicana "1991.", predsjednik UHVDDR-a general Đuro Dečak pohvalio je sve one koji su sudjelovali u toj akciji.

Podsjetio je da su na današnji dan 1991. godine održani veliki prosvjedi u zagrebačkoj Gajevoj ulici, gdje je bio vojni sud bivše JNA na kojem je tada počinjalo suđenje tzv. virovitičkoj grupi za navodno tajno naoružavanje Hrvatske. Ljudi su se iz cijele Hrvatske okupili da kažu 'ne' suđenju Virovitičanima među kojima sam tada bio i ja, dodao je.

Inače, kako najavljuju u UHVDDR-u, ta udruga planira nove humanitarne akcije za djecu hrvatskih branitelja slabijega imovnog stanja i s područja posebne državne skrbi.

(Hina) xaš ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙