FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: iskaz svjedoka u optužnici Srbije protiv dr. Bosanac

Autor: zdra
VUKOVAR, 16. travnja 2011.(Hina) - Na Županijskom sudu u Vukovaru u utorak bi iskaz trebalo dati nekoliko svjedoka u vezi s optužnicom koju je Tužiteljstvo Republike Srbije svojedobno podignulo protiv ratne i sadašnje ravnateljice vukovarske Opće bolnice dr. Vesne Bosanac, za - kako navodi srbijansko Tužiteljstvo - "ratne zločine 1991. godine", potvrdila je danas Hini dr. Vesna Bosanac.

Podsjetila je kako je srbijansko Tužiteljstvo optužnicu podiglo još 1992. godine, optužujući nju i tadašnjeg kirurga u vukovarskoj Ratnoj bolnici dr. Juraja Njavro, za - kako navode u Beogradu - nesavjesno liječenje ranjenika bivše Jugoslavenske vojske i lošeg upravljanja bolnicom u Vukovaru 1991. godine.

Ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Bosanac nije željela precizirati o čijim je svjedocima riječ- da li obrane ili optužbe i jesu li svjedoci iz Vukovara ili Srbije, naglasivši kako se "neće miješati u rad suda".

U vezi s tom optužnicom dr. Vesna Bosanac dala je u ožujku iskaz hrvatskoj policiji te odbacila sve navode iz Srbije.

"Koliko znam, Intepolova tjeralica protiv mene postoji od 2009. godine i nisam previše iznenađena postupkom srbijanskog Tužiteljstva koliko povrijeđena njihovom upornošću da nas - koji smo bili ubijani, mučeni, zatvarani, a naši domovi razarni - proglase krivcima i zločincima", istaknula je u izjavi Hini dr. Vesna Bosanac.

Također je kazala kako očekuje da budu odbačene sve optužbne protiv nje, ali i kako previše ne vjeruje srbijanskim vlastima.

Kirurg u vukovarskoj Ratnoj bolnici dr. Juraj Njavro preminuo je u rujnu 2008. godine.

(Hina) xzdra ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙