FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren sajam "Vukovarski Uskrs u Zagrebu"

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. travnja 2011. (Hina) - U šatoru na središnjem zagrebačkom trgu otvoren je danas uskrsni sajam branitelja pod nazivom "Vukovarski Uskrs u Zagrebu" na kojemu će građanima do 14. travnja tradicionalne proizvode iz seoskih gospodarstava ponuditi 82 izlagača - hrvatski branitelji, stradalnici iz Domovinskog rata i braniteljske zadruge iz cijele Hrvatske.

Izaslanik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti državni tajnik Zoran Komar okupljene je pozdravio u ime ministra Tomislava Ivića te poručio kako nikad ne treba zaboraviti da je Zagreb danas to što jest zahvaljujući Vukovaru - glavni grad slobodne, samostalne i neovisne države Hrvatske.

"Držim da nema prikladnijeg i boljeg načina nego da nas na to podsjećaju upravo hrvatski branitelji - i Zagrepčani i Vukovarci - svojim djelom, svojim radom, svojim proizvodima", istaknuo je.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je okupljene da velikim pljeskom pozdrave sve hrvatske branitelje, a posebno one koji su u Haagu, te potom i naše Vukovarce koji su se, kako je rekao, u dva sata jutros digli i došli k nama u Zagreb.

Zahvalio je predsjedniku Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Damiru Jašareviću i udruzi što već treću godinu organizira sajam. "Dobro je da smo zajedno jer mislim da zajedno jedino možemo uspjeti kao i 1990. Ostanimo zajedno, branimo ono što Hrvatsku čini njezinim tkivom i njezinom srčikom - a to su hrvatski branitelji", poručio je Bandić.

Zamjenica vukovarskog gradonačelnika Danijela Stanković okupljene je pozdravila u ime grada Vukovara i gradonačelnika Željka Sabe, rekavši da joj je golema čast što i grad Vukovar sudjeluje na sajmu predstavljajući svoju kulturu i svoje bogatstvo. Zahvalila je organizatorima i gradu Zagrebu koji je, kako je rekla, "još jedanput pokazao što mu Vukovar znači kao i onda kad je nama to najviše trebalo".

Predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Jašarević rekao je da je na sajmu 82 izlagača, od toga više od polovice iz Slavonije i Srijema te da će Zagrepčani i njihovi gosti moći kupiti tradicionalne nošnje i rukotvorine te autohtone hrvatske specijalitete kao što su suhomesnati proizvodi, maslinovo i bučino ulje, med i vino. Na sajmu će na likovnoj radionici djeca iz 13 zagrebačkih osnovnih škola izrađivati pisanice. Istaknuo je da na sajmu imaju devet "humanitarnih" štandova i sav prikupljen novac u rujnu će biti darovan za kupnju inkubatora za dječji odjel bolnice u Vukovaru.

Rekao je kako im je želja da svake godine na sajmu imaju drugu županiju ili grad kao partnera.

(Hina) xbma yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙