FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 6. travnja

Autor: spar
ZAGREB, 6. travnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 6. travnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor počinje proljetno zasjedanje. Na predloženom dnevnom redu 23. sjednice je 41 točka, a polovica točaka su zakonski prijedlozi saborskih klubova i zastupnika, uglavnom oporbenih. Nakon što zastupnici ujutro utvrde dnevni red sjednice, u sabornici će početi aktualno prijepodne koje traje oko četiri sata i tijekom kojega će članovima Vlade pitanja postaviti 40 zastupnika. Dvadeset treća sjednica Hrvatskoga sabora će, uz stanku za uskrsne blagdane, trajati do 20. svibnja (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

(*) ZAGREB - Sjednica Vlade RH (16 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Hrvatska stranka prava (HSP) održat će okrugli stol na temu "Haški tribunal - politički sud?", na kojemu bi trebali sudjelovati, među ostalima, Slobodan Lang, predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora (HHO) Zvonimir Čičak, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, general bojnik u mirovini Željko Sačić i počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić (12 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) održat će konferenciju za novinare na temu "Štrajk u Večernjem listu i stanje pravne države" (12,30 sati, Klub Novinarskog doma, Perkovčeva 2/I).

ZAGREB - U okviru Kampanje Vijeća Europe za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom "Jedno od pet" održat će se okrugli stol na temu "Prevencija seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece", koji organizira Udruga roditelja "Korak po korak" u suradnji s Uredom pravobraniteljice za djecu i Poliklinikom za zaštitu djece grada Zagreba (11 sati, velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28/III).

ZAGREB - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) održat će konferenciju za novinare u povodu obilježavanja 150. obljetnice svoga utemeljenja. Na konferenciji će se predstaviti program obilježavanja te velike obljetnice utemeljenja najviše nacionalne znanstvene i umjetničke ustanove (11 sati, HAZU, velika sjednička dvorana, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 20. jubilarnih svečanosti Pasionske baštine, koja će se održati od 9. do 20. travnja (12 sati, multimedijalna dvorana Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5). Svečanosti Pasionske baštine otvaraju se 9. travnja izložbom "Muka i uskrsnuće kod suvremenih umjetnika Istre" u Muzeju Mimara i glazbenim programom u okviru kojega će nastupiti studenti zagrebačke Muzičke akademije.

VUKOVAR - Sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora regija Europske unije i Republike Hrvatske. Sudionici sastanka raspravljat će o odnosima Europske unije i Republike Hrvatske i izvješću „Uključenost hrvatskih lokalnih vlasti u europsku strukturnu politiku“, a bit će predstavljeni i konkretni primjeri korištenja sredstava EU i provedbe projekata na lokalnoj i regionalnoj razini (9 sati, Palača Srijem, Županijska 9). Nakon završetka sastanka, bit će održana konferencija za novinare (13,15 sati, Palača Srijem).

ZAGREB - Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi i Glas Koncila organiziraju predstavljanje knjiga "Vjeronauk - izazov Crkvi i školi" Valentine Blaženke Mandarić, Alojzija Hoblaja i Ružice Razum te "Identitet kao odgojno-obrazovna vrjednota", koju su uredile Valentina Blaženka Mandarić i Ružica Razum (19 sati, Nadbiskupijski pastoralni institut, Dvorana Vijenac, Kaptol 29a).

PULA - Povijesni muzej Istre i Humanističko društvo Histria svečano će obilježiti 150. godišnjicu Istarskog pokrajinskog sabora, na dan 150. obljetnice prve sjednice Pokrajinskog sabora Markgrofovije Istre (11 sati, Dvorana Tone Peruško Odjela za humanističke znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile, I.M. Ronjgova 1).

VUKOVAR - U povodu održavanja Vukovarskog lutkarskog proljeća održat će se konferencija za novinare, na kojoj će se najaviti šesnaesto izdanje te manifestacije, koja će se održati od 11. do 16. travnja u četiri grada i 15 mjesta. U šest festivalskih dana trebalo bi se izvesti 95 predstava kazališta iz Hrvatske i hrvatske dijaspore (11 sati, Hrvatski dom Vukovar, Strossmayerova 20).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za koji je poziv stigao nakon prvog emitiranja najave događaja za 6. travnja.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp/yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙