FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Saborski odbor odgovorio Zorislavu Antunu Petroviću

Autor: dber
ZAGREB, 14. travnja 2011.(Hina) - Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove danas je odgovorio na žalbu Zorislava Antuna Petrovića

na odabir kandidata za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u kojem ističe da svaki kandidat mora imati najmanje osam godina radnog iskustva u struci na poslovima visoke stručne spreme.

"Tako ni vi u tom pogledu ne predstavljate izuzetak", navode u odgovoru Zorislavu Antunu Petroviću iz Odbora za izbor, imenovanja i pravne poslove i napominju da su prema svim kandidatima, koji su podnijeli prijave, postupili jednako u smislu ispunjavanja uvjeta.

Podsjećaju kako je javnim pozivom jasno utvrđeno da kandidat mora priložiti potvrdu poslodavca o radu u struci kako se Odbor ne bi doveo u poziciju da prema podacima iz radne knjižice procjenjuje tko ima najmanje osam godina radnog iskustva u struci na poslovima visoke stručne spreme.

"Iz potvrde Transparency International Hrvatske od 31. ožujka 2011. koju ste vi dostavili odboru vidljivo je jedino da ste zaposleni u udruzi Transparency International Hrvatska na neodređeno vrijeme od 9. kolovoza 2010", navodi Odbor u odgovoru Petroviću.

Petrović se žalio na odabir kandidata za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jer smatra da mu je pri odabiru potencijalnih kandidata nanesena šteta te da je neopravdano izbačen s uže liste kandidata.

"Odbor za izbor i imenovanja netočno je zaključio da ne ispunjavam sve previđene uvjete. Njihova je argumentacija da sam dipomirao 2006., a traženo je radno iskustvo u struci od osam godina. No, ja kao profesionalni novinar radim od 1993. godine. Oni su dakle spojili stavku fakultetska naobrazba i stavku radno iskustvo i zaključili da ne ispunjavam uvjete", naveo je Petrović.

"Prema njihovu tumačenju, bolju kvalifikaciju ima veterinar ili građevinar koji je osam godina radio u struci, nego osoba koja je radila na tematici suzbijanja sukoba interesa u nevladinoj udruzi koja se upravo time bavi", rekao je novinarima Petrović.

Kazao je i kako vjeruje da je Hrvatska pravna država, da su kriteriji jasni i da ih nitko ne može tumačiti kako mu odgovara. "Ako se izbor članova Povjerenstva ne provede na neupitan način, onda se dovodi u pitanje uopće smisao njegova postojanja", naveo je Petrović.

Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove je u odgovoru zaključno istaknuo da, nakon utvrđivanja liste kandidata koji ispunjavaju uvjete za izbor predsjednika odnosno članova Povjerenstva, nije u mogućnosti ponovno razmatrati kandidature onih kandidata za koje je utvrđeno da ne ispunjavaju formalno-pravne uvjete, pa tako ni Petrovićevu, niti je u mogućnosti proširiti listu kandidata kako on predlaže jer bi se, kako ističu, takvim postupanjem narušio postupak izbora kandidata, a time i pravni status onih kandidata koji ispunjavaju sve formalno-pravne uvjete.

(Hina) xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙