FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 12. travnja

Autor: dmak
ZAGREB, 11. travnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 12. travnja:

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje i suzbijanje korupcije, a na dnevnom redu je, među ostalim, Izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva - uprave za sustav javne nabave za 2010. godinu, izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave za 2010. godinu te izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti ureda za središnju javnu nabavu za 2010. godinu. (13 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 7)

ZAGREB - Uoči saborskog zasjedanja zasjedat će saborski odbori:

Sjednica saborskog Odbora za zakonodavstvo na čijem je dnevnom redu, među ostalim, prijedlog dopune Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj, s konačnim prijedlogom zakona, predlagatelja zastupnika Vladimira Šeksa, hitni postupak, prvo i drugo čitanje (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića).

Sjednica saborskog Odbora za pravosuđe, a na predloženom dnevnom redu su prijedlog izmjena i dopuna zakona o uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, s konačnim prijedlogom zakona, te prijedlog izmjena obiteljskog zakona, s konačnim prijedlogom zakona (10 sati, Hrvatski sabor, dvorana Janka Draškovića)

Sjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, a na predloženom dnevnom redu je, među ostalim, prijedlog izmjena i dopuna zakona o kemikalijama te prijedlog zakona o djelatnosti socijalnog rada (17 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Mažuranića)

ZAGREB - Odbor za gospodarstvo HNS-a održat će okrugli stoli "Ekonomska zbilja i kako dalje" uz sudjelovanje predsjednika HNS-a Radimira Čačića, ekonomskog stratega SDP-a Branka Grčića, Dragana Kovačevića, ekonomsog stratega HNS-a, saborskog zastupnika SDP-a Slavka LInića , predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Ivana Ergovića, predsjednika Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimira Severa te ekonomskog analitičara Žarka Primorca (11 sati, hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - HSLS-ova konferencija za novinare na kojoj će govoriti predsjednik stranke Darinko Kosor, a tema je izvještaj o rezultatima peticije "Posao na mojoj strani" i stav HSLS-a o izmjenama Zakona o pravima i dužnostima saborskih zastupnika (11 sati, Zrinjevac 17/1)

ZAGREB - Zaklada "Jadranko Crnić" dodijelit će priznanja za doprinos pravnoj struci i vladavini prava (13 sati, Preporodna dvorana HAZU, Opatička 18)

ZAGREB - Predstavljanje rezultata usporednih testiranja benzinskih postaja na glavnim europskim prometnicama uključujući i one u RH. Procjena kvalitete na principu tajanstvenog kupca provedena je u suradnji s njemačkim autoklubom ADAC u okviru Eurotest programa.(11 sati, HAK, Avenija Dubrovnik 44)

POREČ - Početak dvodnevnog radnog sastanka o provođenju praćenja kakvoće mora na hrvatskim plažama (hotel Dijamant) koji se održava u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u suradnji s Istarskom županijom. U radnom sastanku sudjeluju županijski zavodi za javno zdravstvo, upravni odjeli, zavodi nadležni za zaštitu okoliša, prostornog uređenja graditeljstva, komunalnog gospodarstva, održivog razvoja i pomorstva jadranskog područja u okviru provedbe Programa praćenja kakvoće mora na plažama u RH.

ZAGREB - Predstavljanje likovne monografije Mersada Berbera "Srebrenica" (13 sati, Matica hrvatska, Ulica Matice hrvatske 2)

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Benedikt XVI - Isus iz Nazareta, od ulaska u Jeruzalem do uskrsnuća" na konferenciji za novinare uz sudjelovanje nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića (11 sati, Nadbiskupski pastoralni institut, Kaptol 29a)

ZAGREB - Komisija Iustitia et pax predstavit će Izjavu o međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu (12 sati, HBK, Kaptol 22)

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙