FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 5. travnja

Autor: jnah
ZAGREB, 5. travnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 5. travnja:

DUBROVNIK/ČILIPI - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će u dubrovačkoj Osnovnoj školi „Marina Getaldića“ školskom satu o energetskoj efikasnosti te razgovarati s učenicima o prikazanom filmu na temu energetske efikasnosti „Misli sutra“ (12,05 sati, OŠ „Marina Getaldića“, Frane Supila 3). Josipović je potom u Čilipima položit vijenac na spomenik poginulim braniteljima „Konavoska mati“ (16,30 sati) te će obići Zavičajni muzej Konavala, Župnu crkvu sv. Nikole, a na središnjem trgu susrest će se s predstavnicima općine Konavle i građanima (16,40 sati).

ZAGREB - Na dnevnom redu sjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb najavljeni su prijedlozi zakona o socijalnoj skrbi te zakona o izmjenama i dopunama zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija (15 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na sjednici Odbora za financije i državni proračun Hrvatskoga sabora, bit će riječi, među ostalim, o izvješću o korištenju pretpristupnih programa pomoći Europske unije za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca prošle godine (16 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Na sjednici Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske raspravljati će se o prijedlogu zakona o potvrđivanju sporazuma između hrvatske vlade i Vijeća ministara BiH o povratku izbjeglih osoba iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine (14,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o dopisu koji su uputili u Hrvatski sabor u ime osamnaest krovnih udruga Republike Hrvatske i zahtjevu za održavanjem posebne saborske sjednice na temu "Rasprava o Deklaraciji o Domovinskom ratu" (11 sati, prostorije Udruge, Oktogon, Ilica 5).

ZAGREB - Znanstveno vijeće za energetiku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) organizira okrugli stol na temu "Nesreća u japanskoj nuklearnoj elektrani", na kojemu će sudjelovati ugledni stručnjaci s područja nuklearne tehnologije. Cilj okruglog stola je okupiti stručnjake i znanstvenike te ih upoznati s podacima o nesreći u japanskoj nuklearnoj elektrani kako bi se potaknula konstruktivna rasprava o tome (11 sati, Knjižnica HAZU-a, Strossmayerov trg 14).

ZAGREB - U povodu skorašnjeg početka Muzičkog biennala Zagreb, što će se zajedno s festivalom "Svjetski dani nove glazbe" održati od 7. do 17. travnja, organizira se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti program koji obuhvaća četrdesetak različitih događanja (11 sati, Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9).

ZAGREB - Predstavit će se dvojezično izdanje "Dalmacija u očima stranaca" profesora Sveina Monneslanda, na engleskom i hrvatskom jeziku. Uz autora, na promociji će govoriti Henrik Ofstad, veleposlanik Kraljevine Noverške u Hrvatskoj te Tonko Maroević, Ivo Banac i urednica Diana Burazer (19 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5).

ZAGREB - Umjetnički paviljon održat će konferenciju za novinare u povodu otvorenja kritičke retrospektive Zlatka Šulentića u tom muzeju. Izložbeni projekt će predstaviti autorica izložbe Ivanka Reberski i ravnatelj Umjetničkog paviljona Radovan Vuković (12 sati, Umjetnički paviljon, Trg kralja Tomislava 22).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xagrb ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙