FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska TV: Agrokor za 2 tjedna produžio ponudu za Mercator

Autor: lfia
LJUBLJANA, 13. travnja 2011.(Hina) - Koncern Agrokor je svoju ponudu, koja istječe 15. travnja, za kupnju 23,34 posto dionica Mercatora u vlasništvu Pivovarne Laško (PL) produžio za još dva tjedna, objavila je u srijedu u svom središnjem dnevniku Slovenska televizija koja se poziva na neslužbene informacije.

Unatoč tome, navodi Slovenska televizija, malo je vjerojatno da će uprava PL-a pristati na ponudu Agrokora iako je on od sva tri interesenta koji su predali obvezujuće ponude ponudio najviše za četvrtinski dionički paket u najvećem slovenskom trgovačkom lancu, navodno 206 eura za dionicu. Naime, navodi isti izvor, Pivovarna Laško pregovara s bankama kojima duguje 450 milijuna eura, a koje u Mercatoru također imaju značajne vlasničke udjele o odustajanju od sadašnjeg postupka prodaje i raspisivanju novog međunarodnog tendera.

Kako navodi TV Slovenija, pregovara se o stvaranju konzorcija preko kojega bi se zajedno i to na novom natječaju, koji bi se objavio do kraja godine, ponudila prodaja većinskog paketa od 60 posto dionica Mercatora, s uvjetom da banke do kraja godine produže reprogramiranje dugova Pivovarne Laško koji inače dospijevaju za dva i pol mjeseca.

Slovenska televizija koja se poziva na neslužbene izvore tvrdi također da na novom međunarodnom natječaju za kupnju dionica Mercatora neće moći konkurirati kompanije s godišnjim prometom manjim od deset milijardi eura, čime bi se unaprijed otklonila mogućnost da se ponovo javi Agrokor kao Mercatorov regionalni konkurent.

(Hina) xfl ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙