FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Daimler i Bosch zajednički ulažu u proizvodnju električnih automobila

Autor: gvla
BERLIN, 12. travnja 2011. (Hina/AFP) - Njemački proizvođač automobila Daimler i industrijski gigant Bosch dogovorili su zajedničko ulaganje u proizvodnju električnih motora za modele Mercedes i Smart, priopćeno je u utorak iz dviju kompanija.

Cilj je tog ulaganja, u kojemu dvije kompanije drže ravnopravne udjele, "ubrzati napredak u razvoju električnih motora", stoji u zajedničkom priopćenju.

Tvrtke su potpisale pismo namjere i zajednička bi proizvodnja trebala započeti 2012. u pogonima u Hildesheimu u središnjoj Njemačkoj, te na jugozapadu zemlje u Stuttgartu.

Njemačka, domovina mnogih vodećih svjetskih automobilskih kompanija, zaostaje za SAD-om i Japanom u preusmjeravanju na električna vozila. U sklopu inicijative njemačkih proizvođača da uhvate korak s konkurencijom, vodeći je svjetski proizvođač luksuznih automobila BMW prošle godine najavio 400 milijuna eura ulaganja do 2013. u proizvodnju električnih automobila

Vlada kancelarke Angele Merkel također nudi poticaje automobilskim tvrtkama kako bi utrla put ostvarenju ciljanih milijun električnih vozila na njemačkim cestama do 2020.

(Hina) xgvla ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙