FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski potres i ECB-ova najava pritisnuli njemački indeks ZEW

Autor: mkuz
ZAGREB/MANNHEIM, 15. ožujka 2011. (Hina) - Pokazatelj gospodarske klime u Njemačkoj za ožujak kliznuo je na 14,1 bod, budući da stručnjaci strahuju od nepovoljnih utjecaja japanskog potresa i najave Europske središnje banke o budnom praćenju inflatornih rizika, objavio je u utorak ugledni institut ZEW.

Indeks ZEW za ožujak kliznuo je za 1,6 bodova u odnosu na veljaču i još je uvijek ispod prosječne vrijednosti od 26,7 bodova, pripćeno je iz Centra za europska gospodarska istraživanja.

Temeljni optimizam stručnjaka na financijskim tržištima u vezi s gospodarskim trendovima u narednih šest mjeseci prigušila je najava Europske središnje banke da će budno pratiti inflatorne rizike a strahuju i od nepovoljnog utjecaja strašnog potresa u Japanu.

"Njemačko gospodarstvo snažno se oporavlja. Ipak, tragični događaji u Japanu mogli bi usporiti dinamiku njemačkog gospodarskog rasta, barem u kratkom roku", navodi u priopćenju predsjednik ZEW-a Wolfgang Franz.

Procjena trenutne gospodarske situacije u Njemačkoj ostala je u ožujku gotovo nepromijenjena u odnosu na veljaču, uz rast odgovarajućeg podindeksa za 0,2 boda na 85,4 boda.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙