FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Buterin: SDP najviše boli borba protiv korupcije

Autor: dsil
RIJEKA,11. travnja 2011.(Hina) - Saborska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vesna Buterin na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdila da članove SDP-a najviše boli bespoštedna borba protiv korupcije koju provodi premijerka Jadranka Kosor.

"SDP nikad nije imao snage součiti se s tim problemom, ali sada mogu učiti od onih koji provode tu borbu, a to je Jadranka Kosor", kazala je.

Buterin je ocijenila da SDP stalno pokušava nametnuti tezu da vlada ne ulaže u Primorsko-goransku županiju i Rijeku. "To je neistina - samo u infrastrukturne projekte u županiji je uloženo više od četiri milijarde kuna", rekla je.

Dodala je da vlada ulaže u budući županijski centar za gospodarenje otpadom na Marišćini 22,7 milijuna eura, koliko je dobiveno iz fondova EU-a što je ukupno 80 posto ulaganja. Vladino ulaganje se ne spominje jer grad i županija žele sebi uzeti svu slavu, kazala je.

Upitala se gdje su gradski i županijski razvojni projekti, ustvrdivši da se u SDP-u samo bave raspisivanjem prijevremenih izbora i utrkom za ministarskim foteljama. U takvu okružju se ne može razmišljati o razvojnim projektima pa je SDP-ov jedini program "želim vlast po svaku cijenu", zaključila je Vesna Buterin.

Saborski zastupnik HDZ-a Anton Mance upitao se zbog čega Primorsko-goranska županija ne spominje projekt budućeg skijališta Bijela kosa kod Vrbovskog u svojim planovima te je odustala od sufinanciranja. U istom razdoblju županija snažno podupire razvoj Platka i nudi dva milijuna kuna iako je projekt Platka tek u fazi idejnog rješenja.

Bijela kosa ima građevnu dozvolu, dovedena je voda i struja, pa su potrebni radovi na stazama i infrastrukturi da bi se pronašli mogući koncesionari, rekao je Mance kazavši da bi očekivano ulaganje županije bilo oko milijun kuna.

(Hina) xdsil yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙